A Nemzeti Erőforrás Minisztérium államtitkárai Szócska Miklós és Czene Attila tegnap az egészségügyért felelős államtitkárságon találkozott Borkai Zsolttal, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökével.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium államtitkárai Szócska Miklós és Czene Attila tegnap az egészségügyért felelős államtitkárságon találkozott Borkai Zsolttal, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökével, akivel a magyar sportolók olimpiai felkészülésének egészségügyi hátteréről, az OSEI jövőjéről és a sportegészségügyi rendszer fejlesztéséről egyeztetettek. A megbeszélésen jelen volt Szekeres Pál sportért felelős és Cserháti Péter, egészségügyért felelős helyettes államtitkár is.

A tárgyaláson megállapodtak abban, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Labdarúgó Szövetség orvosi bizottságainak elnökeivel, valamint az érintett intézmények vezetőivel még áprilisban tárgyalnak azokról az azonnali döntéseket igénylő kérdésekről, amelyek a londoni olimpiára való felkészüléshez elengedhetetlenek. Ilyen többek között az élsportolók számára a 24 órás ellátás biztosítása és a szűrések kérdése. Szócska Miklós államtitkár ugyanakkor kezdeményezte, hogy a sportegészségügyi ellátás korszerűsítése céljából a londoni olimpia utáni időszakra vonatkozó teendőkről is folytatódjanak az egyeztetések.

a Jogi Fórum sportjogi rovata elérhető itt→