Harmadszor is újrakezdik a Szlávy-gyilkosság bírósági eljárását; a Fővárosi Ítélőtábla kedden hatályon kívül helyezte a Heves Megyei Bíróság felmentő ítéletét és új eljárásra kötelezte a megyei bíróságot.

A perben Wappler Lászlót azzal vádolják, hogy megbízást adott arra: a “Balaton királyaként” ismertté vált Szlávy Bulcsút csalják Budaörsre és öljék meg az irodájában. Az 1997. július 31-én lelőtt áldozat holttestét Wappler László barátnője XII. kerületi garázsának szerelőaknájába rejtették és lebetonozták. A holttest 2004 januárjában került elő, amikor Wappler Lászlót rajtakapták a rendőrök, amint épp a betonpadlót törte fel. A Fővárosi Ítélőtábla indoklása során hangsúlyozta: bár kétségtelen, hogy 1997 óta rendkívül hosszú idő telt el, ami nehezíti a bizonyítást, de nem akadályozza, hogy minden tényt részletesen figyelembe vegyenek egyenként és azokat kölcsönös összefüggésben értékeljék. A táblabíróság szerint ugyanis a bizonyítottság hiányában felmentő korábbi döntés nem értékelt megfelelően minden bizonyítékot, egyes bizonyítékokról említést sem tett, megalapozatlan tényállást állapított meg, részben indokolatlan megállapításokat tartalmaz, részben pedig hiányos.

A bíró hangsúlyozta: a vád a vádirat benyújtásától kezdődően többször módosult. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a találkozások, az ott elhangzottak tartalma fontos az előre kiterveltség megítélésében. Példaként említette azt a kínai étteremben történt találkozót, amelyen állítólag Wappler László vázolta az ügy másodrendű vádlottjának a Szlávy sorsával kapcsolatos terveit. A perben a táblabíróság így mindhárom vádlott vonatkozásában új eljárást írt elő, amelyet szintén a Heves Megyei Bíróságnak kell majd lefolytatnia. Wappler László az ítéletet követően újságíróknak megismételte az utolsó szó jogán tett nyilatkozatát, közölte, hogy nem követte el a terhére rótt bűncselekményt. Azt mondta, tudomásul veszi az új eljárást előíró döntést, de előrebocsátotta: mintegy száz tárgyalás vár még rá emiatt. A Pest Megyei Bíróság 2007 januárjában első fokon tizenöt év fegyházbüntetésre ítélte Wappler Lászlót; az ügy másodrendű vádlottja hat, a harmadrendű vádlott tizenkét év fegyházbüntetést kapott. A Fővárosi Ítélőtábla a döntést 2008 áprilisában hatályon kívül helyezte és új eljárást írt elő az ügyben. A megismételt eljárásban a Heves Megyei Bíróság 2009 októberében bizonyítottság hiányában felmentette a vádlottakat, így az addig előzetes letartóztatásban levő Wappler László szabadon távozhatott a bíróság épületéből és jelenleg is szabadlábon védekezik. A vádhatóság szerint Wappler azért ölette meg Szlávyt, mert az megerőszakolta a barátnőjét.