Szabó Máté ombudsman felterjesztése alapján Áder János, Magyarország köztársasági elnöke Magyar Ezüst Érdemkereszttel tüntette ki a Hivatal két munkatársát, dr. Kristó Annamáriát és Bernát Györgyöt. A kitüntetéseket az alapvető jogok biztosa adta át.

Dr. Kristó Annamária a polgári jog, az államigazgatási és pénzügyi jog szakértője, az ombudsman hivatalában ezeken túl feladata az egészségbiztosítással, az egészségüggyel, valamint a közüzemi szolgáltatókkal kapcsolatos panaszok intézése. Kitüntetésének indoklásában a többi között magas színvonalú, körültekintő, alapos és az ügyfelet tisztelő, empatikus szakmai tevékenysége, példamutató köztisztviselői magatartása is szerepel.

Bernát György 2008-tól az állampolgári jogok országgyűlési biztosának sajtótanácsadójaként dolgozott a Hivatalban, annak 2012. januári átszervezése óta a sajtóosztály vezetője. Jelentős része van abban, hogy az alapvető jogok biztosa szakmai tevékenységének részletei, eredményei széles körben ismertek, a Hivatal hazai és nemzetközi elismertsége nőtt – áll a méltatásban.