Megjelent a Magyar Közlöny 37. számában a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal rendelete a földgáz rendszerhasználati díjakról. Ez a rendelet egyike azoknak az április 1-jén hatályba lépő jogszabályoknak, amelyek lehetővé teszik a lakossági földgáz árának 6,5 százalékos csökkentését – közölte a hivatal

A lakossági földgázárak 2014. április 1-jével a tavaly novemberben érvényes árakhoz képest 6,5 százalékkal csökkennek. A csökkentés az egyetemes szolgáltatás árának mindkét díjelemére, az alap- és a forgalmi díjra kiterjed.

A kormány február végén tartott ülésén hozott döntést arról, hogy határozott lépéseket fog tenni az energiafogyasztók, a lakosság érdekében.

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára korábban elmondta: Magyarország az európai középmezőnyben foglal helyet a fogyasztói paritáson mért lakossági alapvető rezsiköltségeket tekintve.

A múlt évben végrehajtott – összességében 20 százalékos – a lakosságot érintő rezsicsökkentés eredményeként Magyarország az európai rangsor utolsó, utolsó előtti helyéről lépett előbbre a fogyasztói paritáson mért lakossági rezsiköltség-terhelésben.