Néhány héttel a Chambers Global nemzetközi ügyvédi rangsorokat készítő kiadvány megjelenése után, április 10-e óta a másik hasonló összeállítás, a jogi piacot tizenkét jogterületen értékelő Legal 500 listáiból is tájékozódhatunk a hazai ügyvédi irodák aktuális pozícióiról – hívta fel a Jogi Fórum figyelmét Majdik Zoltán üzletfejlesztési tanácsadó.

Az évek óta több jogterületen is rangsorolt ügyvédi irodák közül az Ormai és Társai CMS Cameron McKenna, a Szecskay Ügyvédi Iroda, a VJT & Partners és a Sándor Szegedi Szent-Ivány Komáromi Eversheds tudott legtöbbet javítani helyezésein. (Dr. Szecskay Andrásnak az ügyvédi marketing tevékenységről szóló előadását a Jogi Fórum április 18-i konferenciáján hallgathatják meg az érdeklődők). Az összes jogterületet figyelembe véve a CMS mellett továbbra is a Réczicza White & Case és az Andrékó Kinstellar vezeti az ügyvédi irodák mezőnyét a Legal 500 megítélése szerint.

Az idei összeállításban 38 magyarországi ügyvédi iroda található. Közülük 10 csak egy vagy két jogterületen szerepel az értékelt irodák között, és szintén 10 olyan irodát találunk, amelyik a vizsgált jogterületek közül legfeljebb kettőben nincs a rangsoroltak között.

Ha egy ügyvédi iroda üzlettársai úgy érzik, hogy jövőre nekik is ott lenne a helyük az évente nemzetközileg 4 milliós olvasottsággal rendelkező Legal 500 magyarországi rangsorainak valamelyikében, első körben augusztus elejéig kell majd elküldeniük az előző 12 hónap legjelentősebb ügyeinek leírását és az iroda legfontosabb jellemzőit, erősségeit ismertető beadványt a szerkesztők részére.

Az ügyvédi marketing jelene és jövője – Ügyvédi reklám és személyes márkaépítés szabályosan és hatékonyan – Jogi Fórum konferencia 2014. április 18-dikán – Részletek, regisztráció

Kapcsolódó cikk:

Nemzetközi ügyvédi rangsorok – A legjobban teljesítő irodák – Megjelent a Chambers Global 2014-es kiadványa