Elfogadta a kormány a Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztési Stratégia 2014-2020 című dokumentumot, és meghatározta a stratégiával kapcsolatos feladatokat. Az erről szóló kormányhatározat a hétfői Magyar Közlönyben jelent meg.

A határozat szerint a kormány célja, hogy 2020-ra a magyar közigazgatás szervezetten, következetes és átlátható intézményi struktúrában, korszerű és ügyfélbarát eljárásrenddel, mindenkinek elérhetően működjön, professzionálisan, nemzeti hivatástudattal rendelkező, szakmailag felkészült, etikus és motivált munkatársakkal, modern szervezeti keretek között. Fontos emellett a költséghatékonyság, a lehető legkisebb adminisztratív teher, a versenyképes szolgáltatási díj és a rövid ügyintézési határidők. A határozat szerint így jöhet létre az “emberek bizalmát élvező szolgáltató állam”.

A stratégia végrehajtásáért a Miniszterelnökséget vezető miniszter felel, akinek a végrehajtást segítő monitoringrendszert kell létrehoznia egy hónapon belül. Emellett a miniszternek évente be kell számolnia a végrehajtásról is.