Harmadik alkalommal rendezték meg az elmúlt hét végén a Táblabíró Kupát, amelyben az öt ítélőtábla (Fővárosi, Szegedi, Debreceni, Győri, Pécsi Ítélőtábla) bírái asztalitenisz egyéni, páros és csapatversenyben mérték össze tudásukat.

Az idei vetélkedés egyben Dr. Mányoki Zsolt emlékverseny is volt, így tisztelegve a tavaly tragikus körülmények között elhunyt szegedi tanácselnök bíró emléke előtt, aki nem csupán kiváló bíróként, hanem eredményes asztaliteniszezőként is erősítette a Szegedi Ítélőtábla csapatát.

A Táblabíró Kupa csapatversenyét immár harmadik alkalommal nyerte meg a Szegedi Ítélőtábla (a csapat tagjai: Bálind Attila, Hegedűs István, Kemenes István), megelőzve a a Győri és a Fővárosi Ítélőtábla gárdáját. Ezzel véglegesen Szegeden marad a Táblabíró Kupát háromszor elnyert csapat jutalma, a vándorserleg, egyben a szegediek vehették át a Gergely Gábor által felajánlott kupát is, amelyet a magyar asztalitenisz sport világbajnok klasszisa személyesen adott át a győzteseknek.

Szegedi bírók nyakába akasztották a páros verseny győztesének járó aranyérmet is – itt a Hegedűs – Kemenes páros lett az első, Győr és Debrecen párosa előtt. Az egyéni versenyt Molnár József (Fővárosi Ítélőtábla) nyerte, az ezüst és a bronzérem két győri táblabírónak, Szalai Györgynek és Széplaki Lászlónak jutott. A díjátadón részt vett dr. Mányoki Zsolt özvegye és fia is.

A IV. Táblabíró Kupát jövőre Pécsett rendezik majd meg.