A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jogi Karának Dísztermében 2015. június 3-án (szerdán) 17 órától kezdődően rendezik meg dr. Kovács Tímea „Angol jogi szaknyelv I. Contract law Szerződések joga” című kötetének bemutatóját, ahol kerekasztal-beszélgetés keretében a kötet lektorai és olvasói osztják meg tapasztalataikat a könyvről és a jogi szaknyelvről.

A kötetet használó, meghívott beszélgetőpartnerek között találjuk olyan neves nemzetközi ügyvédi iroda képviselőjét mint a Szecskay Ügyvédi Iroda, vagy a közbeszerzésekkel foglalkozó Tricsók Zrt., és bekapcsolódnak a beszélgetésbe a Pázmány Jogi Kara, a Pécsi Tudományegyetem és az ELTE munkatársai is. A szervezők minden érdeklődőt szívesen látnak. A rendezvényen a kötet 10 %-os kedvezménnyel vásárolható meg.

A szerző, Kovács Tímea jogász, jogi angol magánoktató, hét évnyi joggyakorlatot követően több mint nyolc éve angol jogi szaknyelvet oktat, a Jogi Fórum Jogi Szaknyelvi mellékletének és az Ügyvédek lapja szaknyelvi rovatának vezetője, a Jogi Angol Könnyedén-tananyagok (kétnyelvű hanganyagok) fejlesztője.

A kötet az angol jogi szaknyelvről szóló első és ezideig egyetlen olyan kétnyelvű, magyar nyelven írt könyv, amely a hatályos magyar jogszabályi környezetben mutatja be az angol nyelvű szerződések nyelvezetét, például az előszerződés, az adásvétel, a megbízás, az együttműködési megállapodás, a franchise terminológiáját. A könyv fejezeteinek elején egy-egy jellegzetes jogintézmény és a kapcsolódó jogfogalmak angol nyelvi megfelelőiről olvashatunk, majd a gyakorlatban felmerült kérdések és az azokra a szerző által adott válaszok találhatóak. Ezt követik a jogi angol nyelvtudás elmélyítését szolgáló, a jogi angol nyelvvizsgákon szereplő (ILEC, TOLES, Profex) feladatok, például különböző szerződések mintarendelkezéseit tartalmazó feladatok, és az ezekhez tartozó megoldókulcs.