Kiválóan szerepelt az ősszel megrendezett Velencei-tavi masters evezős világbajnokságon dr. Joó Attila, a Szegedi Ítélőtábla büntető ügyszakos tanácselnöke. Nyolcasuk Nagy-Britannia mögött 2. lett, míg négyesben 5. helyezést értek el.

A Szegedi Ítélőtábla bírái és igazságügyi alkalmazottai közül sokan mondhatják el magukról, hogy rendszeresen sportolnak. Ezt bizonyítják a különböző versenyeken elért sikerek, így például az a tény, hogy a Szegedi Ítélőtábla asztalitenisz csapata már többször is elhódította az ítélőtáblák e sportágban kiírt versenyein a legjobbnak járó serleget.

Arra azonban még nem volt példa, hogy egy bíró világbajnokságon szerepeljen a legjobbak között! Ezen az őszön ez is megtörtént. Magyarországon, a Velencei tavon rendezték meg a FISA Masters evezős világbajnokságot, mintegy 3700 résztvevővel, közel 20 korcsoportban. Az NKM Szeged Vízisport Egyesület színeiben kormányos nyolcasban és kormányos nélküli négyesben indult Joó Attila, a Szegedi Ítélőtábla büntető ügyszakos tanácselnöke. Nyolcasuk Nagy-Britannia mögött 2. helyezett lett, míg négyesben 5. helyezést értek el.

Joó Attila 12 éves kora óta, vagyis immár 36 éve eljegyezte magát az evezős sporttal. Korosztályos bajnokságokon szerepelt sikerrel, majd a felnőtt mezőnyben több országos címet is nyert. A versenysportot 2005-ben hagyta abba, majd néhány év kihagyás után immár masters kategóriában kezdte újra az edzéseket és a versenyzést. Indult a bécsi masters világbajnokságon, és akkor úgy döntött csapattársaival, hogy ha Magyarországon rendezik meg ezt a világversenyt, ismét meg akarják méretni magukat.

Hazánk 2019-ben lehetett a masters evezős világbajnokság házigazdája, ezért Joó Attila már 2018-ban kemény alapozással készült az idei szezonra. Mint elmondta: nyári szabadsága alatt heti 6 edzést is bevállalt, amikor edzésenként átlagosan 12 kilométert eveztek. Emellett indultak a masters vidék és országos bajnokságon, így alapozva meg a világbajnokságon elért sikereket.