Július 1-től ismét látogathatók a fogvatartottak az ország valamennyi büntetés-végrehajtási intézetében. Látogatófogadásra az új koronavírus elleni védőoltás második komponensének beadását követő tizennegyedik nap elteltével; illetve a fertőzésen való igazolt átesést és a gyógyultnak nyilvánítást követő tizennegyedik nap elteltével, az ettől számított hat hónapon belül van lehetősége a panasz- és tünetmentes fogvatartottaknak.

A fogvatartotthoz egy időben kizárólag egy olyan felnőtt korú hozzátartozó érkezhet, aki rendelkezik védettségi igazolvánnyal. A látogatás teljes ideje alatt kötelező a szájmaszk viselése és az előírt szociális védőtávolság megtartása, valamint kerülni kell a közvetlen testi érintkezést. Látogató fogadására havonta egy esetben, maximum 30 perc időtartamban kerülhet sor.

A látogatás újraindulása mellett továbbra is lehetőség van a digitális kapcsolattartásra. A Skype beszélő havonta egy alkalommal, maximum 30 perc időtartamban vehető igénybe. Az a fogvatartott, aki bármely okból nem tudja személyesen fogadni a hozzátartozóit, legfeljebb heti két alkalommal, maximum 60 percben Skype-olhat a kapcsolattartójával.