Kilencedik alkalommal rendezte meg a DLA Piper Hungary jogi esettanulmányi versenyét, a Lawyer for a Day-t. A verseny idén is párhuzamosan futott a DLA Piper Business Advisory által, a vállalatértékelés iránt érdeklődő közgazdász hallgatók számára meghirdetett Advisor for a Day versennyel. A hazai jogi szektorban továbbra is egyedülálló M&A esettanulmányi verseny közös döntőjébe a legjobb 10 joghallgató és a legkiemelkedőbb 5 közgazdász hallgató került be, akik háromfős csapatokat alkotva nyerhettek betekintést egy jogi és pénzügyi tanácsadó közös munkájába egy tranzakciós tanácsadási példán keresztül. 

Az idei Lawyer for a Day és Advisor for a Day keretében összesen 166 egyetemi hallgató szállt versenybe. A rövid szakmai tesztkérdésekből álló első fordulót követően, a második körben már egy konkrét M&A (mergers and acquisitions, azaz összeolvadások és felvásárlások) ügy megoldásán dolgoztak a versenyzők. A DLA Piper Hungary irodájában megrendezett döntőre a két egyéni forduló alapján a 10 legjobb eredményt elért joghallgató és az 5 legeredményesebb közgazdász hallgató kapott meghívást. A versenyzők budapesti és vidéki egyetemekről, többek között a Budapesti Corvinus Egyetemről, az Eötvös Lóránd Tudományegyetemről, a Szegedi Tudományegyetemről és a Miskolci Egyetemről érkeztek.

A zsűri előtt – Forrás: DLA Piper Hungary

A döntőben a versenyzők háromfős – két joghallgatóból és egy közgazdász hallgatóból álló – csapatokat alkottak, és a második körből már ismert ügyfél példáján dolgoztak tovább. A hallgatóknak különös figyelmet kellett fordítaniuk a pénzügyi és üzleti szempontokra, valamint a lehetséges jogi kockázatok feltárására, eredményeiket pedig végül szakmai zsűri előtt prezentálták.

A résztvevők és a szerzvezők – Forrás: DLA Piper

A DLA Piper Hungary kezdeményezése a hazai jogi szektorban továbbra is unikális abban a tekintetben, hogy a joghallgatók és a közgazdász hallgatók csapatmunkáját igényli,

amely tükrözi a DLA Piper Hungary jogi-, adó- és pénzügyi tanácsadási szolgáltatásokat is magában foglaló multidiszciplináris megközelítését.

A verseny döntősei lehetőséget kapnak, hogy a DLA Piper Hungary Talent Pool programján belül gyakornokként is kipróbálhassák magukat a későbbiekben, a győztes csapat nyereménye pedig egy madridi hosszú hétvége.

Best Performing Team – A győztes csapat: Bogáthy Edina (DE-ÁJK), Szabó Dominik (ME-ÁJK), Várvölgyi Dorka (BCE-GTK) – Forrás: DLA Piper

A DÖNTŐ DÍJAZOTTJAI:

Első helyezett csapat tagjai: Bogáthy Edina (DE-ÁJK), Szabó Dominik (ME-ÁJK), Várvölgyi Dorka (BCE-GTK)

Trusted Advisor Különdíj: Tomasics Anna (PPKE-ÁJK)

Best Individual Speaker Különdíj: Boros Bettina (ELTE-ÁJK)

Best Financial Advisor Különdíj: Szalóky Bence (SZTE-GTK)