A beépíthető kerámia főzőlapok csodálatosan mutatnak minden modern konyhában, de nemcsak esztétikailag bizonyulnak ideális választásnak, hanem a funkciójukat tekintve is. Mindkét tulajdonságukat megőrizhetjük, ha megfelelően gondoskodunk róluk. (X)

Miért szeretjük a főzőlapokat?

Az olyan minőségi termékek, mint a Markabolt.hu indukciós kerámia főzőlapjai, szebbé teszik a konyhánkat, de egyszersmind kényelmesebbé is varázsolják a főzést. Valódi élménnyé válik az ételek elkészítése egy ilyen modern eszköznek köszönhetően. Természetes, hogy ha valami ilyen fontos szerepet képes betölteni a mindennapjainkban, arra vigyázni is szeretnénk. Éppen ezért érdemes megfelelően gondoskodni róluk.

Tartsuk karban háztartási eszközeinket!

Az indukciós főzőlapok energiatakarékos megoldást kínálnak, s alkalmazásuknak köszönhetően gyorsabban készülhetnek el az ínycsiklandó fogások. Mivel a legfőbb karbantartási feladat velük kapcsolatosan a takarításuk, s ez a feladat nagyon könnyen, egyszerűen elvégezhető, ezért nem érdemes elmismásolni a dolgot. Ráadásul jóval hosszabb ideig élvezhetjük a készülék használatával járó előnyöket, ha rászánunk egy kis energiát erre is.

A tisztítás menete

A kerámia főzőlapok takarítása nem igényel különleges szakértelmet, s a megvalósítás is igen egyszerű. Éppen ezért megéri némi figyelmet ráfordítva, s a javaslatokat is betartva, rendszeresen letisztítani őket.

Az egyik fontos tényező az, hogy nem mindegy, hogy milyen tisztítószerekkel dolgozunk. Minden főzésre alkalmas felületre igaz, de az indukciós lapokra különösképpen, hogy kényesek arra, hogy mivel takarítjuk őket. Ha szeretnénk teljesen biztosra menni, akkor vegyük figyelembe az adott készülékhez járó gyártói tanácsokat, valamint olvassuk el a kiszemelt tisztítószer címkéjét is. A javaslatok nem ellenünk, hanem értünk vannak, tartsuk be őket, s ennek mentén foglalkozzunk ezzel a teendővel.

Nagyon sok szennyeződésre igaz, hogy eltávolításuk nem igényel komolyabb vegyszereket. Ezekhez alkalmazzunk egyszerű, vízzel átitatott rongyot vagy mikroszálas kendőt. Gondoskodjunk a szintén puha anyaggal való szárításról is, s máris készen fog állni a főzőlap az újabb használatra.

Amit feltétlenül kerülni érdemes, az az olyan, tisztításra alkalmazott szivacs, kendő és vegyszer, amelyek felsérthetik a kerámialapok felületét. Erre a leginkább érzékenyek ezek az eszközök, ezért erre mindig fordítsunk kiemelt figyelmet! A durva felszínű szivacsok nem alkalmasak a feladatra, makacs szennyeződések esetén válasszunk olyan tisztítószert, amely valóban képes fellazítani azt, s így segít az eltávolításban is.

Amennyiben ráégett ételmaradéktól szeretnénk megszabadulni, a szódabikarbónás oldat segít megszabadulni még ettől is, s közben elkerülhetjük a készülékben keletkező károkat, karcolásokat.