A nagy felháborodást kiváltott antiszemita weblap eltűnt a Google adatbázisából, de a keresőt üzemeltető cég közölte: nem ők vették ki a keresési eredmények közül az oldalt.

Eltűnt a Google keresési eredményei közül a nagy felháborodást kiváltott Jew Watch (“Zsidófigyelő”) antiszemita weblap, írta a News.com. Mint korábban megírtuk, a Jew Watch oldal volt az első oldal, amit a Google a “jew”, azaz “zsidó” szóra keresve kiadott. Az oldal feltételezett zsidó összeesküvésekről szóló cikkekkel és más antiszemita írásokkal van tele, olyan címekkel, mint “A zsidók irányította sajtó” vagy “Zsidó agymosási mechanizmusok”.

Amiatt, hogy ez az oldal jelent meg a keresés első helyén, sokan támadták a Google-t, és online aláírásgyűjtés is indult annak érdekében, hogy a kereső tüntesse el az oldalt az adatbázisából.

A felháborodás miatt Google a fizetett hirdetések helyén közzétett egy nyilatkozatot, melyben elmagyarázta, hogy a keresési eredményeket matematikai algoritmusok hozzák létre tőlük függetlenül, és azokat nem lehet és nem is akarják manipulálni.

Részletek:
http://index.hu/…ewwatch0427/