A Gazdasági Versenyhivatal nemrég ötven millió forintra bírságolta Tele2-t, mert érvelése szerint a Tele2 bizonyos reklámjai megtévesztésre alkalmasak voltak. A Tele2 tudomásul veszi a GVH döntését, bár azzal nem ért egyet, és jogorvoslattal kíván élni a kiszabott bírság ellen, mert sem mértékét, sem alapjait nem tartja jogosnak.

A Tele2 a versenytársaknál kedvezőbb áron kínál egyszerű, kényelmes és könnyen igénybe vehető szolgáltatásokat. Ezzel összhangban, meglévő és leendő ügyfelei érdekében kommunikációjában szintén a közérthetőségre törekszik. A társaság ezért vitatja a GVH határozatának jogosságát, amely szerint kommunikációja alkalmas lett volna a fogyasztók megtévesztésére.

A vezető alternatív telekommunikációs cég különösen sajnálja, hogy a Versenyhivatal elmarasztalta az ingyenes hétvégék egyes hirdetéseit is, mivel a Tele2 valóban semmilyen ellenszolgáltatást, sem elkötelezettséget nem kért e napokon a vezetékes hívásokért, ráadásul még a regisztráció is ingyenes volt.

„Többszázezer elégedett ügyfelünk megértette a reklámjaink által közvetített üzeneteket – szolgáltatásainkat igénybe veszik. Úgy gondoljuk, hogy azért teszik, mert megéri nekik.” – mondta Laczkó Tóth Gergely, a Tele2 ügyvezető igazgatója.