Interjú Dr. Gadó Gáborral, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium szakállamtitkárával az elektronikus cégeljárásról és az új Ptk. kodifikációs munkálatairól.

A cél egyébként nem csupán az, hogy az ügyintézés ideje radikálisan lerövidüljön, hanem hogy egy érdemben egyszerűbb és olcsóbb cégalapításra adjunk lehetőséget.

Antal Attila kérdéseire válaszolva Dr. Gadó Gábor részletesen beszél az elektronikus cégeljárásról, a magyar rendszerről uniós és világviszonylatban, az e-cégeljárás bevezetését követő gyakorlati tapasztalatokról, a bírák és ügyvédek munkaterhének ezzel kapcsolatos változásairól, az egyszerűsített cégbejegyzésről, a cégalapítás megelőző törvényességi felügyeletről, valamint az elkövetkező években várható cégjogi változásokról.

…számos nagy jelentőségű felvetés – érkezzenek azok a fogyatékos embereket képviselő szervezetektől vagy éppen a Magyar Szabadalmi Hivataltól vagy akár a Bankszövetségtől – érdemi megfontolására a Kodifikációs Bizottság tudósai részéről nincs hajlandóság.

A szakállamtitkár ismerteti az új Ptk. kodifikációs munkálatainak alakulásával, a Polgári Jogi Kodifikációs Szerkesztőbizottság tevékenységével kapcsolatos álláspontját, végül szól az új Polgári Törvénykönyv fontos és adott esetben az újdonság erejével ható rendelkezéseiről.

A teljes interjú itt olvasható →