Ártatlansága alátámasztására bizonyítékokat adott át az ügyészségnek csütörtökön Helmeczy László; erről az ügyvéd tájékoztatta az MTI-t, hogy cáfolja azokat a sajtóhíreket, miszerint kihallgatták volna őt.

Az ügyvéd hangsúlyozta: azért kereste fel önként a Budapesti Nyomozó Ügyészséget csütörtökön, mert át akarta adni a “Hír TV által kreált drogügylettel kapcsolatos bizonyítékait”. Mint fogalmazott, tartott attól, hogy ezekkel a bizonyítékokkal “valami történik” és ezért azokat biztonságba akarta helyezni.

A bizonyítékokat az ügyészség átvette, azokról jegyzőkönyv készült – mondta az ügyvéd, aki a mobiltelefonját és annak adatkártyáját egy zárt borítékban adta le az ügyészségen, mert állítása szerint “így érzi biztonságban magát”.

Helmeczy László az MTI kérdésére – miszerint továbbra sem tisztázott hol és mikor tettek bejelentést a Hír TV ellen – azt mondta: az ügyfele tette a bejelentést. Az ügyfél személyéről az ügyvéd nem nyilatkozott, és arra a kérdésre, hogy ebben az ügyben hány ügyfelet képviselt, arra hivatkozva nem válaszolt, hogy ez is az ügyvédi titok körébe tartozik.

Arra a kérdésre, hogy a Hír TV ellen ő maga kíván-e feljelentést tenni, azt mondta: hamis vád, illetve rágalmazás miatt igen, ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy a hamis vád bűncselekménye hivatalból üldözendő bűncselekmény. Kitért arra is, hogy jelentős kártérítésre tart igényt a hírcsatornával szemben.

Az MTI megkeresésére csütörtökön a Fővárosi Főügyészségen azt közölték: egyelőre nem érkeztek meg az ügy iratai a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészségtől.

A Hír TV pénteken közölte, hogy kábítószert akartak elrejteni két riporterük autójában. Állításuk szerint az akcióról Helmeczy László ügyvéd beszélgetett egy büntetett előéletű férfival, akit Veres János pénzügyminiszter volt kampányfőnöke, Tóth Viktor ajánlott a figyelmébe. Az ügy nyilvánosságra kerülése után Veres János közleményt adott ki, ebben azt hangsúlyozta, hogy a történtekkel kapcsolatban a Hír TV-ben előadott minden állítás “bizonyíthatóan kimeríti a hamis vád és a hatóság félrevezetésének kategóriáját”.

Hétfőn Helmeczy László közzétett egy hangfelvételt, amelyen a közte és a drogdíler közötti beszélgetés hallható, és amely szerinte azt igazolja, hogy nem ő, illetve megbízója kereste fel a drogdílert, hanem ez fordítva történt.

Az állítólagos drogdíler kedden Veres János pénzügyminiszter volt kampányfőnökét és a Hír TV újságíróit is megvádolta. Baráth Miklós azt mondta: Tóth Viktor kereste meg azzal, hogy valamilyen “kellemetlen” ügybe kellene keverni a tévéseket, az állítólagos drogügyletet viszont már a televízió munkatársai találták ki.