Öt bírósági épületet akadálymentesítenek Csongrád megyében

2009.08.13. MTI

Öt bírósági épületet akadálymentessé tesznek európai uniós támogatással Csongrád megyében, a november végére befejeződő beruházások összköltsége 144 millió forint - közölte Cseh Attila, a megyei bíróság elnökhelyettese csütörtökön sajtótájékoztatón, Szegeden.

A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program támogatásával megvalósuló munkálatok során - amelyek tervezéséhez rehabilitációs szakmérnök segítségét is igénybe vették - a makói, a szentesi, a hódmezővásárhelyi városi bíróság, a Csongrád Megyei Bíróság Cégbírósága és a Szegedi Munkaügyi Bíróság, valamint a Szegedi Városi Bíróság Perenkívüli és Végrehajtói Irodájának komplex akadálymentesítését végzik el - mondta az elnökhelyettes.

Az általában 100-130 éves épületek fizikai akadálymentesítése - parkolóhelyek kialakítása, liftek, emelőszerkezetek beépítése, a helyiségek, bejáratok átalakítása - mellett az augusztus elején indult munkálatok során elvégzik a bíróságok infokommunikációs akadálymentesítését is - tudatta a bírósági szóvivő.

Hozzátette: így nemcsak a mozgásukban korlátozott emberek férhetnek könnyebben hozzá a bírósági szolgáltatásokhoz, hanem a vakok és gyengénlátók, a siketek és nagyothallók is, illetve a bármely okból nehezebben mozgó személyek segítséget kaphatnak az érintett épületekben.

A Csongrád Megyei Bíróság tizenkét munkatársa elvégzett egy alapszintű jelnyelvi tanfolyamot, így valamennyi épületben dolgozik már olyan tisztviselő, aki a siketek és nagyothallók számára tájékoztatást, segítséget tud nyújtani - tudatta Cseh Attila.
 

  • kapcsolódó anyagok
BÍRÓSÁG