Karácsonyi bűnmegelőzési akciót tart a fővárosi rendőrség

2009.11.30. MTI

Bűnmegelőzési akciót tart a budapesti rendőrség a főváros nagyobb bevásárlóközpontjaiban, karácsonyi vásárokon és nagy forgalmú aluljárókban a rablások, zseblopások és autófeltörések megakadályozásáért az év végéig - közölte Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya vasárnap.

A fővárosi Vörösmarty téren tartott sajtótájékoztatón a rendőrfőkapitány elmondta: november 29-étől az év végéig naponta 150-160 rendőrrel több lesz az utcákon, az egyenruhás rendőrök a nagyobb bevásárlóközpontok környékén segítik a közlekedést, a parkolókban járőröznek a bűncselekmények megakadályozásáért, egyben felhívják az autósok figyelmét, hogy értéket ne hagyjanak a járművekben.

A vezérőrnagy hozzátette: naponta 25-30 civil ruhás rendőr a bevásárlóközpontokban lát majd el bűnmegelőzési feladatot, főként a zseblopások megakadályozásáért.

Tóth Gábor közlése szerint a rendőrség honlapján karácsony estéig egy adventi naptár lesz látható, ahol naponta egy-egy bűn- és baleset-megelőzési tanáccsal szolgálnak az embereknek.

Oláh László, a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának vezetője azt mondta: a karácsonyi bevásárlások idején megszaporodnak az alkalmi lopások. December elejétől rendszerint több ügyet jelentenek a zseblopási osztályon, mint a korábbi hónapokban, ezért arra intette az ünnepre készülőket, hogy pénztárcáikat, irataikat ne tartsák mások által könnyen hozzáférhető helyen, vigyázzanak értékeikre és a vásárlások alkalmával legyenek körültekintőek.

Hozzátette: a nagyobb piacokon, aluljárókban úgynevezett visszatérő ellenőrzéseket tartanak az illegális termékek és petárdaárusok kiszűrésére.

Kardos Pál, a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke azt mondta, az év végéig a főváros területén, főként a vásárok és üzletek környékén naponta 100 polgárőr lát majd el feladatokat, részben a rendőrökkel közösen.

  • kapcsolódó anyagok
BŰNMEGELŐZÉS
RENDŐRSÉG
KÖZREND, KÖZBIZTONSÁG