Megnézhetik magukat a gyorshajtók az interneten

2010.01.18. Jogi Fórum / Népszabadság Online/MTI

A szabálysértők az interneten is megnézhetik majd az automata traffipaxok által róluk készült képeket - írja a szombati Népszabadság.

A napilap ismertetése szerint március elsejétől első fokon országos hatáskörrel a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság végzi az objektív felelősséghez kapcsolódó hatósági eljárást. A vasiak küldik majd ki minden autótulajdonosnak, az ország bármely településén éljen is, az automata traffipaxok felvételei alapján az értesítést arról, hogy a járművüket gyorshajtás közben lefotózták. Ha nem adják meg a gyorshajtó sofőr nevét, közigazgatási eljárás keretében őket bírságolják meg.

A rendőrség a Microsoft szakembereivel közösen fejleszti a TrafficPoint nevű rendszert, amely hosszabb távon alkalmas lesz arra is, hogy az autótulajdonosok a rendőrségtől kapott kóddal megnézzék az autójukkal elkövetett gyorshajtást bizonyító fotókat, nyomon követhetik az eljárás menetét, a világhálón keresztül betekinthetnek majd az ügyükben keletkezett iratokba.

A TrafficPointot a tervek szerint összekapcsolják a rendőrség körözési rendszerével is, így a fejlesztők reményei szerint nemcsak a gyorshajtókat, hanem a lopott autóval közlekedőket is ki tudják majd szűrni a forgalomból.

A teljes cikk elolvasható a Népszabadság Online oldalán

  • kapcsolódó anyagok
KÖZLEKEDÉS
RENDŐRSÉG
SZABÁLYSÉRTÉS