Több kormány előterjesztést is tárgyal az Országgyűlés e heti, hétfői és keddi plenáris ülésén: a West Balkán diszkó-tragédia kapcsán elkészített, a tűz elleni védekezésről szóló javaslatot, a kötelező egészségügyi kamarai tagságról szóló javaslatot, a semmisségi törvényjavaslatot, a Selmeczi Gabriella által benyújtott, nyugdíjvédelmi törvényeket érintő javaslatot, a politikai vezetők szabadságának megfelezéséről szóló törvényjavaslatot.

Hétfőn délután egy órától ülésezik a Ház, részletes vitát tartanak a West Balkán szórakozóhelyen történt tragédiával kapcsolatban, a Pintér Sándor belügyminiszter által kidolgozott, a tűz ellen védekezésről szóló törvényjavaslatról, mely szerint az épületben, vagy adott területen bekövetkezett meghatározott mértékű változásokat kötelező lesz bejelenteni, így a tűzvédelmi hatóság ellenőrzést tud lefolytatni.

Szintén részletes vita lesz a Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter által beterjesztett a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló javaslatról, mely az egyszerűsített honosítással állampolgárságot szerzett, magyarországi lakhellyel nem rendelkezők személyi adat és lakcím-nyilvántartási rendszerének megteremtését tenné lehetővé.

Részletes vita lesz a Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter törvényjavaslatáról a kötelező egészségügyi kamarai tagságról, és a Balsai István, a 2006-os rendőri jogsértéseket vizsgáló miniszterelnöki megbízott által az Országgyűlés elé terjesztett semmiségi törvényjavaslatról.

A képviselők szavaznak a Selmeczi Gabriella által benyújtott, a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alappal, valamint a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő törvények módosításáról szóló törvényjavaslathoz, illetve az MNB-hez kapcsolódó, a Monetáris Tanács tagjairól szóló javaslathoz kapcsolódó módosító javaslatokról. Utóbbiról lehetőség szerint zárószavazást is tartanak. Emellett több nemzetközi szerződés kihirdetését kezdeményező törvényjavaslat vitáját tartják meg és határoznak róla.

Kedden reggel 8 órakor kezdődik a plenáris ülés, melyen folytatódik az új alkotmány szabályozási elveiről szóló határozati javaslat vitája a részletes vitával. Általános vita lesz a Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter által beterjesztett a köztisztviselők jogállásáról szóló törvénymódosító javaslatról, mely rövidebb időtartamban határozza meg a politikai vezetők esetében a szabadság időtartamát, illetve visszaállítaná a közigazgatási alapvizsgát.

Szintén általános vitára kerül sor az államhatárról szóló törvény módosító javaslatáról, mely megteremti annak lehetőségét, hogy Magyarország és a szomszédos országok a lehető legkönnyebben kivitelezhessék a határon átnyúló beruházásokat. Megtartják az általános vitát a Magyar Köztársaság területén szolgálati céllal tartózkodó külföldi fegyveres erők, valamint a Magyar Köztársaság területén felállított nemzetközi katonai parancsnokságok és állományok nyilvántartásáról, valamint jogállásukhoz kapcsolódó egyes rendelkezésekről szóló törvényjavaslatról, illetve az afganisztáni Nemzetközi Biztonsági Közreműködő Erők (ISAF) műveleteiben történő magyar katonai szerepvállalásról szóló kormányhatározatok módosításáról szóló határozati javaslatról.

Továbbá Hende Csaba honvédelmi miniszter beszámolóját is meghallgatja az Országgyűlés az afganisztáni Nemzetközi Biztonsági Közreműködő Erők (ISAF) műveleteiben történő magyar katonai szerepvállalással kapcsolatos kormányhatározatban foglalt döntésekről.