Jogerősen tizenegy év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a kecskeméti férfit, aki a saját gyermekeivel fajtalankodott, a feleségét pedig súlyosan bántalmazta.

A jelenleg 38 esztendős, nyolc osztályt végzett, szakképzettséggel nem rendelkező, büntetett előéletű vádlott 2005-ben vette feleségül a nőt. Kapcsolatukból három gyerek született, akikkel egy Kecskeméthez közeli tanyán éltek. A férfi 2009 nyarától erősen italozni kezdett, ilyenkor otthon agresszíven viselkedett – a gyermekek jelenlétében – a feleségével. A vádlott tört-zúzott az otthonában, és előfordult, hogy késsel fenyegette a házastársát. A férfi a gyerekeivel is gyakran kiabált, a legidősebb – nyolcéves fiút – többször megverte, és megütötte a kislányát is.

Az asszony kétségbeesésében 2010 áprilisában öngyilkosságot kísérelt meg. A gyermekek a nő kórházi kezelésének idejére egy SOS-gyermekfaluba kerültek. 2010. szeptember 17-én este az ittasan hazatérő férfi összerugdosta, majd leütötte a feleségét, a szomszéd az udvarra kirohanó gyerekek segélykiáltásaira sietett az asszony segítségére; a nő négy hét alatt gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett. Ezt követően a Kecskeméti Városi Bíróság távoltartást rendelt el a vádlottal szemben.

A vádlott 2010-ben fürdetés után a fürdőszobában fajtalankodott nyolcéves kisfiával, aki később nem mert erről szólni senkinek, attól félve, hogy intézetbe kerül. A férfi a négyéves kislányával is fajtalankodott. A gyerekek végül édesanyjuk súlyos bántalmazása után a nagymamájuknak mondták el, mi tett velük az apjuk. A vádlottat 2010. október 28-án tartóztatták le. A férfi és az asszony házasságát 2011 februárjában bontotta fel a bíróság. A gyerekek az anyjukkal maradtak és egy másik településre költöztek. A két nagyobb gyermek pszichológusi és orvosi kezelésre szorul.

A táblabíróság két rendbeli, szemérem elleni erőszak, kiskorú veszélyeztetésének három rendbeli bűntettében, valamint súlyos testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, és ezért jogerősen halmazati büntetésül tizenegy év fegyházbüntetésre ítélte. Az ítélőtábla mindhárom gyermek esetében megszüntette a férfi szülői felügyeleti jogát.