Kilencéves kislány méltóságát sértette meg a TV2

2012.04.20. Jogi Fórum/ NMHH

Tízmillió forintos büntetést kapott a TV2, mert egy szexuális visszaélés gyermekkorú áldozatát ismételten megalázó módon szerepeltette a Tényekben.

A Médiatanács szerdai ülésén megállapította, hogy a TV2 Tények műsorának "Szexuális zaklatás" címmel vetített vezető híranyaga súlyosan megsértette az emberi méltóság tiszteletben tartását előíró szabályokat. A 2011. december 17-én sugárzott adásban egy férfit azzal vádolt meg volt élettársa, hogy kislányukat bántalmazta, és szexuálisan erőszakoskodott vele. A riportban a kislány a vádló anya és új élettársa között ülve kényszerült végighallgatni a szexuális zaklatásáról szóló beszélgetést. A kilencéves gyermeknek válaszolnia kellett a riporter kérdéseire is, amelyek a bántalmazás további részleteit firtatták.

A Médiatanács határozata kimondta, hogy az elkövetett jogsértés súlyos. A büntetés összegének megállapításakor figyelembe vette azt a körülményt, hogy a TV2 rövid időn belül ismételten, megalázó helyzetben, az emberi méltóságot megsértve szerepeltetett műsorában kiskorú gyermeket. Ezért a február végén kiszabott ötmillió forint összegű büntetés után ez alkalommal tízmillió forint büntetést állapított meg.

  • kapcsolódó anyagok
MÉDIAJOG
NMHH