Négy és fél év börtönt kapott a barátainak 32 millióval tartozó férfi

2012.09. 7. MTI

Hosszabb időtartamú, négy és fél év letöltendő börtönbüntetéssel sújtotta a Pécsi Ítélőtábla pénteken jogerős ítéletében azt a férfit, aki nem fizette vissza a barátaitól kapott, összességében több mint 32 millió forint kölcsönt.

A 65 éves Murányi Péter egy pécsi pártól 2007 júliusában kétszer is kapott egymillió forintot, 2009-ban és 2010-ben pedig egy másik barátjával szemben halmozott fel 30,4 milliós tartozást.

Utóbbitól azzal az indokkal kért pénzügyi segítséget, hogy "problémái vannak" az adóhatósággal, vagyonosodási vizsgálat folyik ellene, emiatt nem fér hozzá a mintegy nyolcmilliárd forintnyi vagyonához. A kölcsönökért cserébe azt ígérte, hogy miután hozzájut a pénzéhez, segíteni fogja barátjának vállalkozását.
Murányi Péter azonban csak hitegette barátait, a tartozások visszafizetése már az összegek átvételekor sem állt szándékában, a teljesítésre nem is volt reális esélye.

A táblabíróság Krémer László vezette tanácsa megalapozottnak találta az ügyben korábban eljáró Pécsi Törvényszék határozatát, és a férfit folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett jelentős, valamint folytatólagosan elkövetett nagyobb kárt okozó csalás miatt marasztalta el.

Mivel az ítélőtábla a korábbi három év börtönbüntetést túlzóan enyhének találta, hosszabb időtartamú szabadságvesztést szabott ki Murányi Péterrel szemben. A férfit emellett kötelezte az okozott kár megtérítésére.

  • kapcsolódó anyagok
BÍRÓSÁG
BÜNTETŐELJÁRÁS