NGM: a nyugdíjpénztártagok is köthetnek majd megállapodást elegendő szolgálati idő hiányában

2012.09.14. MTI

A magán-nyugdíjpénztári tagságukat fenntartók is jogosultak lesznek arra, hogy megállapodást kössenek a nyugdíj-biztosítási szervvel, ha nincs elegendő szolgálati idejük - tájékoztatott a nemzetgazdasági miniszter egy írásbeli kérdésre adott válaszában.

A parlamenti honlapon pénteken közzétett válaszában Matolcsy György azt írta: mivel a maradó pénztártagok "százszázalékos társadalombiztosítási nyugdíjra szereznek várományt" a biztosítási jogviszonyukban megfizetett tízszázalékos nyugdíjjárulékért cserébe, valóban indokolt, hogy a megállapodáskötési lehetőség, amennyiben nincs elegendő szolgálati idejük, előttük is nyitva legyen.

A szükséges jogszabály-módosítási javaslatot a nemzetgazdasági tárca szakértői már kidolgozták, benyújtásáról pedig a társadalombiztosítási törvény soron következő módosításakor fognak gondoskodni - közölte a miniszter.

A tárcavezetőnek az LMP-s Vágó Gábor tett fel írásbeli kérdést, amelyben az ellenzéki politikus felhívta a figyelmet, hogy a társadalombiztosítási törvény csak a magán-nyugdíjpénztári tagsággal nem rendelkezőknek biztosítja azt a lehetőséget, hogy szolgálati idő szerzése érdekében a nyugdíjbiztosítási szervvel megállapodást kössenek.

  • kapcsolódó anyagok
KORMÁNYZAT
NYUGDÍJ