Jogerősen egy év, végrehajtásában egy évre felfüggesztett fogházbüntetéssel sújtott a Szegedi Városi Bíróság egy 25 éves szabadkai férfit, aki tavaly október 23-án hajnalban egy lány halálával és két másik fiatal életveszélyes sérülésével járó közlekedési balesetet okozott a csongrádi megyeszékhelyen.

A bíróság halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségében mondta ki bűnösnek a vádlottat, és a felfüggesztett szabadságvesztés mellett másfél évre eltiltotta a gépjárművezetéstől Magyarország területén, valamint előzetesen mentesítette a büntetett előélethez kapcsolódó joghátrányoktól.

Az ítélet szerint Vedran Kuntic barátaival jött Szegedre szórakozni az egyik diszkóba. A baleset előtt néhány órával egy pohár sört ivott, de hajnalban már nem volt alkoholos befolyásoltság alatt. Négy órakor a szemerkélő esőben indultak haza az általa vezetett személygépkocsival. A szórakozóhely közelében a vádlott úgy hajtott be egy táblával védett kereszteződésbe, hogy nem adta meg az elsőbbséget egy jobbról érkező – utasokat nem szállító – autóbusznak. A buszsofőr már féktávolságon belül vette észre az autót, próbált jobbra kormányozni, de a jármű eleje nekiütközött a személygépkocsinak.

Az autó megpördült, és kidöntött egy jelzőlámpát. A balesetben a gépkocsi hátsó ülésén utazó 19 esztendős lány olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Szintén a hátsó ülésen ülő barátnője életveszélyesen megsérült, az anyósülésen utazó fiatal férfi szintén. A vádlott is súlyos sérüléseket szenvedett. A busz egy oszlop kidöntése után egy bevásárlóközpont falának ütközött, sofőrje nem sérült meg.

Juhász Zsuzsanna bíró az ítélet indoklásakor kifejtette, a baleset bekövetkeztéért a kizárólagos felelősség a vádlottat terheli.