Kétségei vannak az Országos Kereskedelmi Szövetségnek (OKSZ) afelől, hogy hozzájárul-e a jogkövető magatartáshoz a fogyasztóvédelmi referensek alkalmazása a nagy üzletláncoknál.

A szervezet hétfői közleményében emlékeztetett: az Országgyűlés a napokban tárgyalja az egyes törvények fogyasztóvédelmi célú módosítását indítványozó előterjesztést. Egy módosító javaslat azt indítványozza, hogy a nagy üzletláncok foglalkoztassanak fogyasztóvédelmi referenst.

A szövetség szerint a javaslat azért is “érdekes”, mivel a nagyméretű hazai és nemzetközi áruházláncok ezeket a feladatokat valamilyen formában jelenleg is ellátják, a nagy alapterületű értékesítőhelyeken pedig vevőszolgálat működik.

Az OKSZ különösnek tartja, hogy jelenleg mintegy 100 ezer kiskereskedelmi vállalkozás közül 3-4 ezer az érintett nagyvállalkozás, vagyis a vállalkozások több mint 95 százalékának ezek szerint nincs szüksége fogyasztóvédelmi referensre.

Az értékesítőhelyek számát tekintve sem jobb az arány, a több mint 150 ezer áruház, üzlet közül körülbelül 10 ezer lehet érintett, ami az előbbihez hasonló arányt jelent: a vásárlók az üzletek több mint 95 százalékában úgy fognak vásárolni, hogy ott nem lesz fogyasztóvédelmi referens – hívja fel a figyelmet az OKSZ.