2013. november 15. napján, Budapesten szakmai együttműködési megállapodást köt egymással a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara, valamint a Magyar Jog- és Államtudományi Társaság, mely alkalommal kerül sor az „Állam és jog – kodifikációs kihívások napjainkban” című kötet bemutatójára is.

A jövőbeli tartalmas szakmai kooperáció előmozdítása érdekében megkötendő együttműködési megállapodást a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara részéről annak dékánja, Antalóczy Péter, a Magyar Jog- és Államtudományi Társaság részéről pedig annak elnöke, Paczolay Péter írja alá. Az ünnepi alkalomból a megállapodás első tényleges eredményeként az aláíró szervezetek képviselői osztják meg gondolataikat az érdeklődőkkel.

A fenti alkalom keretében kerül sor a Magyar Jog- és Államtudományi Társaság, valamint a Gondolat Kiadó közös kiadásában megjelent „Állam és jog – kodifikációs kihívások napjainkban” című kötet bemutatójára is, melynek szerzői Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság elnöke, Stumpf István alkotmánybíró, Varga Zs. András, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karának dékánja (a kötet elkészültekor: a legfőbb ügyész közjogi helyettese), Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora, Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke, Jakab András, a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpont Jogtudományi Intézetének igazgatója és Sonnevend Pál, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának egyetemi docense. A kötetet bemutatják:Paczolay Péter, a Magyar Jog- és Államtudományi Társaság elnöke és Szente Zoltán, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar Közjogi Intézetének intézetvezető egyetemi tanára, valamint Szilágyi Péter, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Jog- és Társadalomelméleti Tanszékének egyetemi tanára.

A rendezvény programja →