A kiemelkedő szakmai munka erősítésére Közbeszerzési Nívódíjat alapított a Közbeszerzési Hatóság, az elismerést 2018-tól minden évben átadják – közölte a hatóság.

A tájékoztatás szerint minden évben eltérő témakörben adják majd át az elismerést, az idén “A fenntartható közbeszerzések éve” program keretén belül díjazzák a pályázókat.    

A közleményben hangsúlyozzák, a Közbeszerzési Hatóság feladata, hogy hozzájáruljon a hazai közbeszerzési eljárások szabályos és átlátható lefolytatásának biztosításához. A szervezet kiemelt célja az ajánlatkérők és ajánlattevők ösztönzése arra, hogy az eljárások során színvonalas szakmai teljesítményt nyújtsanak, így segítve a közpénzek eredményes és hatékony felhasználását.

Rigó Csaba, a Közbeszerzési Hatóság elnöke a közleményben kiemelte, a Közbeszerzési Hatóság számára az átláthatóság és a minél nagyobb verseny biztosítása mellett különösen fontos, hogy támogassa és ösztönözze a példamutató magatartást és színvonalas szakmai teljesítményt, hiszen ez elengedhetetlen feltétele a sikeres, hatékony eljárások lebonyolításának.

A hatóság honlapján közzétett felhívás szerint az idén a pályázat beadási határideje 2018. október 30., az ünnepélyes díjátadó tervezett időpontja 2018. december 4.

A díjra pályázni 2014. január 1-ét követően indított és eredményesen lefolytatott közbeszerzési eljárással lehet, melynek során a pályázó a fenntarthatósági megfontolásokat, így környezetvédelmi, szociális vagy innovációs célokat előmozdító szempontokat érvényesített.