2018. decemberétől hatékonyságnövelő átalakítások történnek Magyarország legnagyobb iparjogvédelemmel foglalkozó cégcsoportjánál. A Danubia Szabadalmi és Jogi Iroda működése és fókusza, az iparjogvédelem továbbra is elsődleges lesz, ahogy a Danubia IP, az innovációs tanácsadással foglalkozó ágazat is változatlan marad.

Az eddig az ügyvédi szolgáltatást nyújtó Sár és Társai Ügyvédi Iroda szabadalom- és védjegyjoggal foglalkozó korábbi partnerei, alkalmazott ügyvédei, jogászai, kiegészülve további jogászokkal, igazságügyi könyvszakértővel, és az őket segítő kollégákkal DANUBIA LEGAL név alatt, egységes Danubia arculattal folytatják szabadalmi, védjegyjogi és ehhez kapcsolódó jogérvényesítési munkájukat. A megújulás részeként a megismert magas színvonalon dolgozik tovább a Sár és Társai Ügyvédi Társulás két korábbi partnerrel. A Danubia cégcsoporttól különválva, de azzal továbbra is eseti jelleggel együttműködve végzi majd szerzői jogi, adatvédelmi és egyéb polgári jogi tevékenységét.

„Az átalakulás természetesen nem érinti a folyamatban lévő ügyeket és azokat az ügyfeleket, akik eddig is minket választottak. Az egységes brand, amit a három üzletágunkon keresztül képviselni fogunk, várakozásaink szerint tovább erősíti piaci pozícióinkat, ezen túlmenően külföldi partnereink számára még könnyebbé teszi az általuk keresett megfelelő hazai szakemberek megtalálását.” – mondta el Pethő Árpád, a Danubia Szabadalmi és Jogi Iroda Kft. ügyvezető igazgatója.

„Közel 20 év szoros együttműködés után az újjáalakult Sár és Társai Ügyvédi Társulás új környezetben, az utóbbi évek során felépített adatvédelmi jogi tanácsadásra kíván fókuszálni, miközben megtartja és tovább erősíti több évtizedes tapasztalatára alapuló szerzői jogi és szomszédos jogi jogérvényesítési praxisát.” – mondta el Sár Csaba, a különvált  társulás vezető partnere.

„Ezzel az egységes Danubia branddel a jelentős külföldi ügyfélkörünk mellett nagyobb hangsúlyt szeretnénk fektetni a hazai vállalkozások védjegy és szabadalmi ügyeivel és tranzakcióival kapcsolatos tanácsadásunkra, beleértve a növekvő számú, innovatív start-up vállalkozás támogatását” – tette hozzá Lantos Judit, a DANUBIA LEGAL partnere.