Az igazság védelmében - Kisfilm a büntetés-végrehajtási hivatásról - A bv-szervezet pálzáyata - Szeptember 1-ig várják az alkotásokat

2019.04. 9. Jogi Fórum / BvOP

Az „igazság védelmében” címmel indít rövidfilmes pályázatot a büntetés-végrehajtás. Olyan alkotásokat vár a szervezet, amelyen a pályázók azt örökítik meg, hogy mit jelent számukra a büntetés-végrehajtási hivatás.

A meghirdetett pályázat célja a büntetés-végrehajtással kapcsolatos ismeretterjesztés, a börtönökről és azok őrzőiről kialakult évszázados sztereotípiák lebontásának elősegítése. A büntetés-végrehajtás azt reméli, hogy az alkotások készítői, és az azokat megtekintők is közelebb kerülhetnek a fegyintézetek érdekes és különleges világához, a börtönök rendjéért és biztonságáért dolgozók nap mint nap végzett áldozatos munkájához.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága olyan, maximum kétperces kisfilmeket vár rövidfilmes pályázatára, amelyek a büntetés-végrehajtási hivatásról szólnak, a szervezet „Az igazság védelmében” jelmondatával összefüggő becsületességgel, igazságossággal és erkölcsösséggel foglalkoznak, vagy a büntetés-végrehajtási hivatás családi hagyományait, a bévés dinasztiák történetét dolgozzák fel.

A büntetés-végrehajtás honlapján is közzétett pályázati felhívás szerint a kezdeményezésre a 14 éves kortól 30 éves korig terjedő korosztályba tartozó egyéni és csoportos alkotók jelentkezését várják. A pályázatra a fenti témakörökkel kapcsolatos játékfilm, dokumentumfilm, vagy akár vlog is benyújtható, sőt, még mobiltelefonnal készített kisfilmmel is lehet pályázni. A pénz- és tárgyjutalmak mellett az első három helyezett még egy szervezett formában megvalósuló különleges börtönlátogatás élményével is gazdagodhat.

A youtube.com videómegosztóra feltöltött alkotások elektronikus elérhetőségét 2019. szeptember 1-ig lehet megküldeni a bvoprovidfilm@gmail.com e-mail címre.

_________________________________________________________________________________

A büntetés-végrehajtási hivatást választók a közösség, a társadalom érdekében végzik feladatukat, nehéz, sokrétű, ugyanakkor kifejezetten változatos munkájuk nélkülözhetetlen a köz- és jogbiztonság fenntartásában. Napjainkban közel kilencezren végzik ezt a különleges munkát, ők a fogvatartottak őrzéséért, szállításáért, munkáltatásáért, élelmezéséért, egészségi állapotáért felelnek. Hivatásuk rendkívül felelősségteljes, sok tudást és szakmai alázatot követel, hiszen emberséggel, de határozottsággal kell biztosítaniuk a börtönök rendjét. Ők így járulnak hozzá hazánk közbiztonságának fenntartásához, az emberek biztonságérzetének növeléséhez, és a rövidfilmes pályázat is róluk szól.

  • kapcsolódó anyagok
BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁS