Az igazság arcai - jog és bíróság színesben - Bíróságok gyermekszemmel - Rajzpályázatot hirdet az igazságszolgáltatás

2019.04. 9. Jogi Fórum / OBH

Gyermekrajzpályázatot hirdet két kategóriában "Az igazság arcai - a jog és a bíróság színesben" címmel 11 törvényszék a Zoom Egyesülettel, és az Országos Bírósági Hivatallal együttműködve.

A pályázatra általános- és középiskolai oktatási, illetve speciális intézmények, szervezetek közösen jelentkezhetnek, azaz egy-egy pályázatot több intézmény együttműködve nyújthat be, de ezekből legalább egy speciális nevelési-oktatási intézmény kell, hogy legyen.

A pályaművekből - melyeket március 15-től lehet benyújtani április 15-éig - a törvényszékek kiállítást rendeznek, lehetőséget adva arra a gyermekeknek, családtagjaiknak, pedagógusaiknak, hogy megmutathassák, milyen sokféleképpen látjuk a világot, ezen belül a bíróságot, a bírák munkáját.

A pályázat különlegességét az adja, hogy az egészséges és a krónikusan beteg vagy fogyatékkal élő gyermekek egyaránt és csak közösen nevezhetnek alkotásaikkal, a tárlatokon a gyermekek alkotásait együtt, név nélkül mutatják be a törvényszékek, ami ily módon arra hívhatja fel a figyelmet, hogy a kreatív kifejezés és kommunikáció alapvető emberi szükséglet, ami nem függ az egészségi állapottól.

A törvényszékek által meghirdetett rajzpályázat elérhetőségei ITT megtalálhatóak.

  • kapcsolódó anyagok
BÍRÓSÁG
IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS
OBH - ORSZÁGOS BÍRÓSÁGI HIVATAL