Fejlesztett bírói kompetenciák - Költésgtérítés szakjogász képzésekhez - 156 bíró pályázott a Werbőczy Universitas ösztöndíjra

2019.06.21. Jogi Fórum / OBH

Május végégig lehetett pályázni a Werbőczy Universitas ösztöndíjra, amely a sikeres pályázók szakjogász képzésének költségét téríti meg. Valamennyi törvényszékről és a Fővárosi Ítélőtábláról is érkezett pályázat, összesen 156 bíró élt ezzel a lehetőséggel.

A Werbőczy Universitas jelentkezések feldolgozásával párhuzamosan a hónap elején lezajlott a Werbőczy Mundus pályázók meghallgatása is. Ez az ösztöndíj lehetőséget ad 5 hónap gyakornoki kiküldetésre az Emberi Jogok Európai Bíróságán, az Európai Unió Bíróságán vagy az Európai Jogakadémián.

Az  első híres magyar jogtudós - az 1514-es Tripartitum megalkotójának - nevével fémjelzett pályázatok közül elsőként a Werbőczy Lingua ösztöndíjakról döntöttek: 47 fogalmazó, titkár és kezdő bíró jelentkezett, hogy nyelvtudásukat a bírósági rendszerben hasznosítsák. A közülük kikerült 14 nyertes május óta tevékenykedik a program keretében.

A Werbőczy Ösztöndíj Programról:

Ösztöndíjak bírói kompetenciák fejlesztésére - A Werbőczy Ösztöndíj Program három fő témakörre épül

  • kapcsolódó anyagok
BÍRÓSÁG
JOGÁSZKÉPZÉS
OBH - ORSZÁGOS BÍRÓSÁGI HIVATAL