Megsemmisítette az egyesült államokbeli Virginia állam törvényhozásának alsóháza azt a több száz éves „paráználkodási törvényt”, amely alapján akár 250 dollár büntetést is kaphatott az, aki nem a házastársával létesített konszenzuson alapuló szexuális kapcsolatot. Az USA több államában a jog a mai napig büntetni rendeli a házasságon kívül létesített szexuális együttlétet.

Mark Levine a Demokrata Párt politikusa indítványozta a jogszabály eltörlését, azzal magyarázta ezt, hogy ma már más időket élünk, mint a XVII-XVIII. században. A törvény hatályon kívül helyezéséhez szükség van még a szenátus döntéséhez, vagyis el kell fogadnia a törvényhozás felsőházának is.

A paráználkodás törvényről Virginia Legfelsőbb Bírósága még 2005-ben mondta ki, hogy az „alkotmányellenes kormányzati beavatkozást jelent” a virginiaiak személyes életébe. A törvényhozás azóta többször is próbálta megsemmisíteni a törvényt, eddig sikertelenül.

Az Egyesült Államokban nem csak Virginiában szankcionálja jogszabály a „paráználkodást”, vagyis a házasságon kívül létesített szexuális kapcsolatot. Idahóban például 300 dollár pénzbüntetésre, hat hónap börtönre, vagy akár egyszerre mindkettőre is büntethetik azt a nem házas személyt, aki egy másik személlyel létesít szexuális kapcsoltot. Észak-Karolinában a nem házasok közötti szexuális együttlét vagy vadházasság hat nap börtönt és 1000 dollár megfizetését vonhatja maga után, Mississippi államban pedig ugyanezért 500 dollár és hat hónap börtön járhat. Két további államban, Massachusettsben és Utah-ban az utóbbi években törölték el a paráznaságot szankcionáló jogszabályokat.