Közvetlenül is elérhető az E-cég betekintő felület! - A veszélyhelyzetre tekintettel életbe lépett bírósági intézkedések

2020.03.26. Jogi Fórum / OBH

Az elektronikus ügyintézési portálon közvetlenül elérhető az E-cég betekintő felület, melyben cégjegyzékszám alapján kereshetők, megtekinthetők a nyilvános cégiratok - tudatta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) közleményben csütörtökön.

A bíróságokon cégügyszakban az egyes cégek iratait eddig elsősorban a bírósági lajstromirodákban, ügyfélközpontokban személyesen lehetett megismerni. A koronavírus-járvány nyomán kihirdetett veszélyhelyzetben életbe lépett bírósági intézkedések szerint azonban jelenleg szünetel a személyes ügyfélfogadás, de az E-cég betekintő rendszer e téren is lehetővé teszi az elektronikus ügyintézést.

Az E-cég betekintő felületre a belépéshez ügyfélkapus azonosítás szükséges, a letöltött cégiratok megtekintése az e-szignó alkalmazással lehetséges.

Az E-cég betekintő felület ITT érhető el. A keresőfelület közvetlenül elérhető a ITT.

A bíróságok online ügyintézési szolgáltatásai elérhetők ITT.

Az OBH arra hívta fel a figyelmet: a bírósághoz forduló ügyfelek egyes bírósági ügyeiket online ügyintézéssel otthonukból, 0-24 órában intézhetik.

  • kapcsolódó anyagok
BÍRÓSÁG
ELEKTRONIKUS CÉGELJÁRÁS
TÁRSASÁGI JOG
CÉGJOG