Bérgyilkost fogadott egy 47 éves ügyvédnő - Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség

2020.12.30. Jogi Fórum / Fóris Gábor

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy nővel szemben, aki 20 millió forintért bérelt fel emberölésre egy horvát férfit. A 47 éves ügyvédnő 2017-ben elhatározta, hogy bérgyilkost fogad unokatestvére élettársának megölésére, mert a rokona párkapcsolata erősen megromlott.

Az ügyvédként dolgozó budapesti nő 2017-ben Sz. Zsolttal megállapodott abban, hogy a férfi megöli rokonának férjét. Az ügyvédnő 20 millió forintot ajánlott fel a „munka” elvégzéséért. A nő két ismerőse elhatározta, hogy ál-bérgyilkost keresnek, s erre bevontak egy horvát és két további magyar férfit. A férfiak az ügyvéddel 2017 júniusában Horvátországba utaztak, ahol elsőnek a magát a “szerb bérgyilkos főnökének” kiadó, horvát társukkal, majd az egyik további, magyar állampolgárral tárgyaltak, aki azt hitette el magáról, hogy ő a bérgyilkos. Az ügyvéd a “Papaként” bemutatkozó horvát állampolgárnak 70 ezer euró megfizetését vállalta a gyilkosság végrehajtásáért, amelyből 15 ezer eurót előlegként kellett volna megfizetnie.

A csalók a találkozókról hangfelvételt készítettek. Ezzel elsőnek az ügyvédtől kísérelték meg kicsalni az előleget, mondván, hogy a megbízás teljesítését megkezdték és ha az ügyvéd nem fizet, akkor a célponthoz fordulnak. Mivel nem jártak eredménnyel, magát a célpontot, tehát a nő unokatestvérének élettársát keresték meg, akitől a hangfelvétel átadására hivatkozva 3500 eurót csaltak ki, a felvételt azonban nem adták át. A pénzt egy II. kerületi bevásárlóközpont mögötti faház tetejére kellett tennie, ahol majd a felvételt is meg kellett volna találnia egy pendrive-on, de azt később hiába kereste - ezért a leendő áldozat a rendőrséghez fordult.

A nyomozás adatai szerint Sz. Zsoltnak négy bűntársa volt. Az 50 éves K. Gusztáv, a 68 éves P. Drago, a 44 éves F. Károly Márton és a 39 éves G. Róbert.​ Az egész "akciót" K. Gusztáv irányította, a rendelkezésre álló adatok szerint ő volt az, aki kitalálta, hogy hogyan szerezhetnének pénzt az ügyvédnőtől.

Az ügyészség a nővel és négy büntetett előéletű társával szemben letöltendő börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványoz, egy férfival szemben, aki büntetlen előéletű, felfüggesztett szabadságvesztést, a csalással vádolt személyeknél pénzbüntetést kezdeményez.

  • kapcsolódó anyagok
BÜNTETŐELJÁRÁS
BÜNTETŐJOG
ÜGYVÉDSÉG