Felmentette tisztségéből és azonnali hatállyal elbocsátotta Vitalij Nemilosztivot, az ukrán gazdasági tárca ipar stratégiai fontosságú ágazatáért felelős helyettes miniszterét az Ukrán Miniszteri Kabinet. Nemilosztiv “tisztségével összeegyeztethetetlen magaviseletével lejáratta az ország vezetőit” – mondta Denisz Smihal kormányfő.

Az ukrán kormányfő a döntéssel kapcsolatban hangsúlyozta: “Nem jelenthet senki számára kiváltságot az, hogy tagja a kormánynak, ezért operatív gyorsasággal dönteni kellett az azonnali elbocsátásáról.”

Vitalij Nemilosztiv akkor került összetűzésbe a rendőrökkel, amikor megállította egy közlekedési járőr, mert felmerült a gyanú, hogy ittasan ül a gépkocsija volánjánál. A miniszter nem volt hajlandó igazolni magát, majd szóváltást követően rátámadt a munkáját végző rendőrre.

Forrás: censor.net

Az esettről készült videófelvételen látszik, hogy a részegen tántorgó miniszter kiszáll a kocsiból, odaadja a kocsikulcsot a járőrnek, majd elsétál. A rendőr próbálja feltartóztatni, ekkor összeverekednek, végül a járőr a földre fekteti és megbilincseli a minisztert.