Pert nyert Bolgár György Csurka Istvánnal szemben

2002.11.29. MTI

A Fővárosi Bíróság (FB) szerint Csurka István MIÉP-elnök megsértette Bolgár György, a Magyar Rádió volt munkatársa jó hírnevét, Kondor Katalin rádióelnök esetében viszont nem állapított meg jogsértést az FB csütörtöki másodfokú ítéletében.

Kárpáti Miklós, a felperesek ügyvédje az MTI-nek elmondta, hogy a bíróság Csurka Istvánt 300 ezer forint nem vagyoni kártérítés megfizetésére kötelezte. A per másik négy egykori rádiós felperese - Göczey Zsuzsanna, Pásztor Magdolna, Rádai Eszter és Verő Júlia - esetében nem állapította meg a jogsértést a bírói fórum.

Morvai Katalin, a Magyar Rádió Rt. kommunikációs vezetője az MTI-t arról tájékoztatta: az FB - megváltoztatva a Pesti Központi Kerületi Bíróság júliusi elsőfokú ítéletét - jogerős döntésében megállapította, hogy Kondor Katalin, az rt. elnöke nem sértette meg az öt felperes jó hírnevét.

A felperesek Csurka Istvánt egy, a politikus sajtótájékoztatójáról a Magyar Fórum ez év január 24-i számában közölt tudósításban foglaltak miatt, Kondor Katalint pedig a Magyar Nemzet január 4-i számában megjelent interjúban általa állítottak miatt perelték be.

A felperesek jogi képviselőjének egy korábbi tárgyaláson elhangzott közlése szerint a két alperes, ha máshol és máskor is, de ugyanazt fogalmazta meg: aki az átvilágítási kötelezettség alá esik, és az eljárás alatt vagy utána maga szünteti meg munkaviszonyát, az ügynök volt.