Környezetkárosítás alapos gyanúja miatt az ügyészség nyomozást indít az agostyáni dögtemető ügyében. Mint arról a Tények szerdai adásában elhangzott: a Gerecse Rt. több száz tonna, vágóhídról származó, állati eredetű hulladékot helyezett el a Komárom-Esztergom megyei település határában. A szakhatóság szerint az engedély nélkül üzemeltetett dögtemető súlyos kárt okozott a környezetben.

Az agostyáni dögtemető ügyében környezetre veszélyes hulladék jogellenes elhelyezése miatt indul büntetőeljárás. Előzőleg a környezetvédők feljelentést tettek, mert a Gerecse Élelmiszeripari Rt. egyik telephelyén a cég megbízásából ismeretlenek több száz tonna, állati eredetű hulladékot ástak el.

A környezetvédelmi felügyelőség adatai szerint az egyébként többségi olasz tulajdonban lévő cég csaknem 10 éven keresztül szállított engedély nélkül veszélyes hulladékot az agostyáni telepre.

Egy korábbi vizsgálat megállapította, hogy a cég utoljára hat évvel ezelőtt jelentette a környezetvédelmi felügyelőségnek, hogy hulladékot helyezett el a dögtemetőben. Mára kiderült az is, hogy a részvénytársaság három éve nyilvántartást sem vezetett a telepen elhelyezett veszélyes anyagokról. Azt, hogy mindezért ki, vagy kik a felelősök, az ügyészségi vizsgálat derít majd fényt.