Impresszum

Jogi Fórum - www.jogiforum.hu
kiadja a Jogászoknak Kft.

Cg.: 02-09-067243, Baranya Megye
adószám: 12559044-2-02

cím: 7623 Pécs, Rét utca 35.
e-mail (általános): info@jogiforum.hu

Állásbörze:

e-mail: allas@jogiforum.hu
fax: (1) 700 2549
telefon: 06 20 290 8103 (állásbörze, pénzügy)

Adatvédelmi nyilvántartási azonosító:
www.jogiforum.hu weboldal - 684-0001
Jogi Fórum Online Ügyvédi Szaknévsor - 684-0002

Tárhelyszolgáltató:
iStream.hu Kft.
cím: 7623 Pécs, Rét utca 35.
e-mail: info@istream.hu

MUNKATÁRSAK

dr. Vastag Eszter
főszerkesztő, website manager
e-mail: vastag.eszter@jogiforum.hu

Hámori Dávid
ügyvezető
e-mail: hamori.david@jogiforum.hu

Veres Balázs
fejlesztő, IT adminisztrátor
e-mail: veres.balazs@jogiforum.hu

dr. Szilágyi Károly Bálint
alapító főszerkesztő

ROVATVEZETŐK

dr. Goda Mark
rovatvezető, munkajogi rovat

dr. Jóri András
rovatvezető, adatvédelmi rovat
e-mail: jori.andras@jogiforum.hu

dr. Kocsis Miklós
rovatvezető, felsőoktatási jogi rovat
e-mail: kocsis.miklos@jogiforum.hu

dr. Polyák Gábor
rovatvezető, médiajog rovat
e-mail: polyak.gabor@jogiforum.hu

dr. Princzinger Péter
rovatvezető, sportjogi rovat
e-mail: princzinger.peter@jogiforum.hu

dr. Tóth András
rovatvezető, versenyjogi rovat
e-mail: toth.andras@jogiforum.hu

dr. Kovács Tímea
rovatvezető, jogi szaknyelv blog

BEMUTATKOZÁS

Az érdeklődők számára 2001 óta nyújt komplex szolgáltatásokat a www.jogiforum.hu címen elérhető Jogi Fórum - Első Magyar Jogi Portál. A weboldal nagyszámú rovata egyszerre elégíti ki jogászok, ügyvédek, joghallgatók és jogkeresők igényeit.

A JogiForum.hu egy átfogó, interaktív és folyamatosan frissülő internetes jogi információs központ. Szolgáltatásait úgy alakították ki, hogy egyszerre 'forgathassa' haszonnal jogász és laikus, naprakész és hasznos információkat nyújtson praktizáló ügyvédeknek és joghallgatóknak. Az információközlés mellett erőssége a kommunikációs lehetőségek kitágítása: lehetővé teszi egy jogi probléma kapcsán az on-line eszmecserét, tanácskérést, ügyvédválasztást vagy szakmai vitát.

Bővülő tartalom, növekvő olvasottság

Az utóbbi évek alatt a portál tekintélyes mennyiségű szakmai forrásanyagot halmozott fel. A hírarchívumban több, mint 16.000 cikk böngészhető, a publikációs gyűjtemény közel 300 művet tartalmaz, a vitafórum hozzászólásainak száma megközelíti a 150.000-et. A bővülő tartalomhoz folyamatosan növekvő látogatói bázis párosul: szinte havonta dönt csúcsot a honlap statisztikája, ami jelenleg - 2007. szeptemberében - napi 35.000 oldalletöltés körül alakul, a hetente kiküldött hírlevél olvasóinak száma meghaladja a 20.000 főt.

A portál híreit zömében a partneri viszonyban álló folyóiratok, rádiók, tv adók szolgáltatják, de a szerkesztőség saját hírekkel, összefoglalókkal is jelentkezik. A híroldal sajátos szempontú válogatás eredménye: a speciális olvasóközönség igényeit igyekszik kielégíteni a magyar és külföldi - főként Uniós - jogi szabályozás változását, alakulását figyelemmel kísérő hírfolyam. A tartalom teljes körű kategorizálásának eredménye, hogy a megjelenő hírek azonnal mutatják a témában már korábban megjelent dokumentumokat: a friss információk alatt megjelenik az összes kapcsolódó hír, publikáció, interjú, rendezvény, szakkönyv, fórumtéma elérhetősége.

Ügyvéd keresés

A JogiForum.hu on-line ügyvédi szaknévsora kiküszöbölni az ügyvéd keresés során információ- és szakmai ismerethiány miatti fellépő nehézségeket. Az ügyvédi névsorban számos szempont alapján böngészhet az érdeklődő, kikötheti, hogy milyen nyelvismeretet, szakképesítést követel meg leendő jogi képviselőjétől, megadhatja, hogy az ország mely részéről keres szakembert. A szempontoknak megfelelő nevek mellett naprakész elérhetőségi adatokat talál, a kapcsolatfelvétel tehát célirányos és kényelmes. A magyarul nem beszélő látogatókat számos nyelvre (például angol, német) fordított adatbázis várja.

Az u.n. 'ügyfél keres ügyvédet' szolgáltatás keretében a hétköznapi ügyvédválasztás iránya megfordul: a jogi problémával szembesülő polgár az összes regisztrált ügyvédnek egy kattintással elküldi problémája vázlatát, az ügyvédek pedig csak akkor jelzik érdeklődésüket - természetesen a Jogi Fórumot már kikerülve - ha tudják: az ügyet színvonalasan képesek ellátni. A rendszer sikeres: a jogkeresők díjazzák, ha kényelmesen és hatékonyan kereshetnek jogi képviselőt illetve szakértőt, a regisztrált jogászok pedig olyan ügyfeleket nyerhetnek meg, akikkel hagyományos úton nem kerülhettek volna kapcsolatba.

Jogi állásbörze

A munkaadók és álláskeresők közkedvelt fóruma a JogiForum.hu állásbörzéje: a meghirdetett pozíciók száma alapján az ország vezető jogászoknak szóló állásközvetítő oldala. Munkaadóként közel 3.000 hirdető, ezen belül csaknem 1.000 ügyvédi iroda vette már igénybe a portál szolgáltatásait.

Publikációs gyűjtemény

A színvonalas jogászi munkavégzés alapja a jól rendszerezett tudás. Ennek jegyében indult el több, mint 6 éve a JogiForum.hu publikációgyűjteménye - egy szakcikkeken, tanulmányokon, szakdolgozatokon alapuló jogi tudásbázis. A gyűjtemény a jog szinte minden területére kiterjed: alkotmányjogi fejtegetésektől kezdve hírközlési, polgári jogi értekezéseken át munkajogi, szerzői jogi, büntetőjogi tanulmányokig terjed a kínálata. A virtuális könyvtár több szempont szerint is rendszerezett: tartalma leválogatható jogterület, szerző és megjelenési dátum vagy számos témakör szerint. A közölt cikkek kereshetőek és letölthetőek - teljesen ingyenesen. A publikációs rovat így tudományos igényű kutatásokat is kiszolgál, az olvasók előszeretettel böngészik saját tudásuk naprakészen tartására is.

A JogiForum.hu rovatai, szolgáltatásai A-tól Z-ig:


A JogiForum.hu-t 2001 márciusában indította útjára a Jogászoknak Kft. Számos reform, technikai és strukturális, tartalmi javítás után alakult ki mai formája, melyet hűséges olvasói által adott felbecsülhetetlen értékű visszajelzések segítségével nyert el - segítségükért a portál szerkesztősége igen hálás.


PARTNEREK


PTE ÁJK Informatikai- és Kommunikációs Jogi Kutatóintézet


HVG-ORAC Lap és Könyvkiadó Kft.


Opten Kft.


IMEDIA

MÉDIA PARTNEREK


BruxInfo


EUvonal - EU Tájékoztató Szolgálat


Privátbankár


aHírek.hu


Hírlista.hu


HírTV


Magyar Hírlap


NewsAgent


Piac & Profit


Oldalunkat az OBSERVER Budapest Médiafigyelő Kft. is szemlézi.