Túlóra - Rugalmas munkaidőben túlóra-e a túlóra?


K_Peti # 2004.12.20. 08:20

Szabályozás nincs-e kérdésben. De az sincs deklarálva hogy a munkaidő ettől-eddig tart. És ténylegesen nem ragaszkodnak hozzá hogy pont 8-ra bent legyek persze elvárják hogy legkésőbb 9-ig igen. De törzsidőről sehol sem esik szó(írás).
A 40 óra a munkaszerződésemben van benne és egy program segítségével kell vezetni, hogy mikor mennyit dolgozok.

Karika # 2004.12.18. 18:28

K_Peti!

A rugalmas munkaidő megállapításához ennyi biztos nem elég, további szabályozásra van szükség. Van-e törzs idő, és az mettől-meddig tart? Esetleg saját magad határozod meg a munkarendedet?
A 40 órát milyen okmányolással igazolod?

K_Peti # 2004.12.18. 16:31

Hello!

Munkaszerzodesemben csak annyi van hogy heti 40 ora munkaidoben alkalmaznak. Semmi egyeb nincs benne. Semmilyen irasos szabalyozas nincs a cegnel a munkaidovel kapcsolatban. Ez most tekintheto rugalmasnak vagy sem? Kell valaminek deklaralva lennie, ahhoz hogy ez rugalmasnak tekintheto szerzodes legyen?

Mad Lead # 2003.04.18. 21:27

Közalkalmazottként dolgozom minden másnap 12órát folyamatossan már lassan 2éve hétvégén és ünnepnap is. A túlórákat kifizetik de nagyon fárasztó hogy nincs teljes hétvégém 2éve mert ebben a munkarendben vagy szombat vagy vasárnap mindig dolgozom. Tudni szeretném törvényes ez a munkarend és járnak-e szabadnapok a renszeres 12órás múnkavégzőknek? Egyátalán mennyi túlórára kötelezhető egy közalkalmazott és a 12órás munkavégzésre milyen szabályok vonatkoznak?

  • A segítséget előre is köszönöm. ML

Azt már nem is mondom ha valaki szabadságra megy van hogy egy hétig is folymatossan 12órázom gyakorlatilag aludni járok haza ilyenkor.


ML

drcsomos@enternet.hu # 2003.03.20. 13:06

Kedves Olivia!

A szerződésed rosszul van fogalmazva, vagy Te olvastad rosszzul. Rugalmas munkaidő esetén a munkaszerződésedben ugyanis annak kellene szerepelnie, hogy heti munkaidőd 40 óra, törzsidőd azonban pl. 9-től 14 óráig tart, amikor mindenképpen a munkáltató rendelkezésére kell állnod. Azonban azért mert nem így szól a megfogalmazás attól neked még jár a túlmunkáért külön munkabér a hatályos Mtv. szerint, minden olyan munkatevékenység után, melyet a heti 40 órán felül teljesítesz. Általános gyakorlat, hogy az esete 18 óra utáni munkavégzést szokták túlmunkaként a munkáltatók elszámolni. Beszéld meg ezt a kérdést először a munkáltatód humánpolitikai szakterületével, hogy mi a bevett gyakorlat munkáltatódnál.

Üdvözlettel:

Lili

Oliva írta - 2003.03.20 8:06
Rugalmas munkaidőben dolgozóknál meg van-e szabva egy maximális óraszám a mit dolgozniuk lehet naponta?
A szerződésemben szerepel,hogy a munkaidő 8-16.30-ig van ebédszünettel együtt, de a munkaidő rugalmas, mert utaznom kell.
Ilyen esetben hogyan működik a túlóra fogalma, ha egyáltalán van?
Oliva


Lili

Oliva # 2003.03.20. 07:06

Rugalmas munkaidőben dolgozóknál meg van-e szabva egy maximális óraszám a mit dolgozniuk lehet naponta?
A szerződésemben szerepel,hogy a munkaidő 8-16.30-ig van ebédszünettel együtt, de a munkaidő rugalmas, mert utaznom kell.
Ilyen esetben hogyan működik a túlóra fogalma, ha egyáltalán van?
Oliva


OLIVA