Próba időre való tekintettel szüntettem meg a munkaviszonyomat.A munkáltató annyit közölt h a béremet szept.11-én megkapom mivel akkor van számfejtés és h a könyvelő fogja ide adni amit persze furcsállok mivel egy könyvelőnek nem feladata h kifizesse az alkalmazottat.Mit tudok csinálni ha nem fizet ki?
Próbaidő alatt felmondás, elmaradt bér
És legfeljebb három napon belül, ha nem az utolsó munkában töltött napodon.
Igen. (Remélhetőleg nem mondtál fel, hanem a próbaidőre tekintettel egyoldalúan megszüntetted a munkaviszonyt.)
Próba idő alatt felmondtam és azt szeretném tudni h a béremet mikor kell kifizetnie a munkáltatónak?A papírjaimmal együtt kell megkapnom a bérem?Előre is köszönöm.
Bmw-ket :-)
Tudna fizetni, csak mindig másra kell a pénz. Most éppen a hitelkártyáját töltötte vissza meg a haveroktól állítólag kölcsönkért pénzt adta vissza. Viszont a német anyacégben (amelyik szintén az övé) van pénz.Onnan bérlik a merciket meg a bnwket.
elza11:
A munkaszerződésre ráhamisították a munkáltatói jogkör gyakorlójának aláírását?
A munkavállaló indoklás nélkül élhet rendes felmondással. De négyhavi bér elmaradása már rendkívüli felmondási oknak is jó lehet. Bár, ha nem tud fizetni, akkor tulajdonképpen nem.
Rendes felmondással bármikor élhetsz, még indoklási kötelezettséged sincsen. Viszont a felmondási időt le kell dolgoznod, ha a munkáltató nem ment fel.
Az elmaradt bérfizetés azonban megalapozhat egy rendkívüli felmondást is, de előtte célszerű lenne írásban felszólítani a munkáltatót a fizetésre, rövid határidő megjelölésével, és ha nem fizet, akkor felmondani.
A közös megegyezésnek nem látom értelmét.
Tisztelt Hozzáértők. Ha a cég 4 havi munkabéremmel tartozik, akkor felmondhatok?
És ha igen hogyan jövök ki jobban?
Közös megegyezés vagy felmondás a munkavállaló részéről? (A későbbiekben ha nem kapom meg a járandóságomat perre akarok menni)
Van munkaszerződésem.
Kedves Kovács Béla Sándor!
Mi van akkor, ha a munkaszerződésen nem a munkáltatói jogkör gyakorlója aláírása van. A munkaviszony megszüntetésen az ő aláírása szerepel, de a munkaszerződésen nem. Az ügyvéd szerint aki észrevette ez okirat-hamisítás. Mi tévő lehetek?
Lehet tényleg marad az a lehetőség minthogy 400Ft-ért felhívom az Ezo Tv-t és nyomatok rájuk átkot.Eddig ez a leghatékonyabbnak tünő ötlet.Amilyen szerv létezik mind letojta.Illetve azt se.A Fővárosi fölhivataba is tudtak erről de csak a szerződést hosszabították meg velük.Nem okoskodni akarok , lehet rosszul tudom de ebbe az esetbe a hütlen kezelés is felmerülhet.Mint késöbb kiderült az összes pályázó között övék volt a legmagasabb ajánlat.Folytassam vagy elég undorító igy is?Ha lopnék a munkahelyen tuti hogy nem kapnék fizuemelést és nem maradhatnék ott.Azt már "félve" merem leírni amit a földhivatalos cimbik mondtak:volt 1 vezető "hölgy" nyugdíj közeli korral és bejöttem neki.Tudta hogy van párom(ott dolgozott ő is) rámállt, csesztetett,(megalázó módon sok ember elött beszólt többször) és beszéltem vele ha baja van mondja el , beszéljük meg, de nem türöm hogy több tucat ember elött megalázó kijelentéseket tegyen Rám úgy hogy direkt a párom háta mögé állt és onnan kiabálta ami épp jött.Véleménye szerint a párommal mi kóbor numerákra jöttünk össze.Szerintünk együttélünk 3.5 fél éve... De ehhez mi köze?!?! Az ott dolgozó barátnöje szerint nem véletlen hogy hirtelen elment szabira és akkor volt ez az egész és mikor visszajött nem általott híresztelni milyen jó hogy nem vagyok már ott.Namost nekem erkölcsi kártérítés volt hogy megmondta mindenki:Soha nem dolgozott náluk ilyen jó munkaerő aki ennyire betartotta volna a szabályokat, vigyázott volna rájuk stb. A munkámmal nem volt gond. Fizut kértem és ,hogy bejelentsenek.Mekkora genyó vagyok.
Hm. A földhivatali vezetői összefonódás nem kizárható, politikai háttérrel támogatva stb.
A jogszolgáltatás és az igazság az két különböző dolog és nem mindig vág egybe...
Küldess rájuk átkot. Abban még lehet bízni,mert a jogban már nem.
Szép estét!Én dolgoztam 1 földhivatalba biztonsági őrként.Első nap jött a főnök mindent megbeszéltünk, sajna beugrottam annak, hogy holnap hozza a papírjaimat most nem tud bejelenteni aznapra.Nem láttam többet.2naponta hívtam mi van ezzel a dologgal hiába.Aztán fizetéskor azt mondta, majd megbeszéljük.A fizum meg a bejelentést is.Eltelt 2 hét (mindennap hívtam, az utolsó napokba fel se vette)amikor felvette szóltam neki 2 napig nem tudok jönni.Gondoltam utánajárok a dolgoknak.Amikor 2 nap után bementem már 1 új kolléga volt ott és közölte adjam oda a cuccaim és jobban teszem ha még ügyfélként se vetődök arra.Hívtam a főnököt 20x és fel se vette.A földhivatali dolgozók egyike hívta, annak rögtön felkapta.Átadta nekem.Ekkor üvöltött a főnök velem hogy állítólag 2 napja üldöznek a pénzemmel hogy odaadják nekem, és most is ott vannak a hivatalba csak én nem vagyok sehol biztos otthon vagyok és ne hazudozzak hogy bent vagyok stb.Ezt úgy hogy 1 tucat földhivatali dolgozó hallotta ,akik nem kicsit elképedtek ezen.Átmentem a földhivatal vezetőjéhez szóltam neki erről de mondta ez nem az Ő dolga.Mondtam tudom, csak jeleztem.Elindultam a kamarához.Közbe felhívtak a fönökök és közölték bármilyen lépést teszek "nem lesz jó vége" és "igy iskellemetlenséget okoztam nekik örüljek hogy annyival megúszom hogy nem fizettek ki."Mondtam nem félek elmegyek a rendőrségre.Megmondta:1. összetöreti kezem-lábam.2. úgyse megyek semmire.A kamarába mondta a jogász:Ez van ,ezt beszívtam. Közbe jött a belső infó:a cég vezetője bement személyesen és meg tudta mutatni a vezetőknek , hogy hazudok és valami papírt mutogatott hogy és átvettem a fizum.Ennyivel lezárta a földhivatal.Illetve mégse. Ugyanis ki kellet várnom az és végét ugyanis a barátnőm is ott dolgozott és féltettem tőlük.Viszont a földhivatal vezetői TUDTÁK hogy sumákolás van, mert mondta nekik a párom hogy pénz sehol.Ő jóba volt a vezetőkkel de valamiért megfelelt nekik hogy (mint késöbb kiderült) zsinórba a 3. "így járt" emberke voltam márciusba.Januárba kezdett ott a cég.Minden hónapba a legnagyobb óraszámú embernek addig nem fizettek míg el nem ment..Na mind1.Elmentem viszont akkor még izibe a Fővárosi munkafelügyelethez és a jelenléti ívet lemásolva elmondtam mi történt.Kimentek és 70 tanú ellenére(akik tudtak volna mondani nekik ezt-azt és akartak is) vigyorogva megbeszélték, hogy és soha nem is dolgoztam ott.Senkit meg se kérdeztek az ott dolgozok közül csak az örök főnökeivel beszéltek.Bezzeg ilyenkor tudnak jönni a górék.Ment bejelentés az APEH-hoz is. Kimentek persze minden rendben volt.Ők is kaptak 1 példányt a jelenléti ívből.Valamiért nem kérdeztek rá erre-arra pedig nyilvánvaló volt mi folyik ott.A céget is megsasoltam.A Cégbirósági bejegyzés szerinti címen sose látták őket.Ill. béreltek irodát de csak napi 5 panaszos jött behajtani a fizujukat.a 2. fellelhető címen bérleti díjtartozás illetve "balhés cég" megjegyzéssel kidobták őket.A hivatalos mindenhol bejelentett telefonszámuk pedig "Szabó bácsié" aki soha a büdös életbe nem hallot erről a cégről de szétzaklatják a cég miatt és le fogja cserélni a számát.A rendőrség a fentiek alapján semmi törvénytelent nem talált. A cég a mai napig ott van a födhivatalba és élnek mint marci hevesen.Tudom hogy mikor megy be oda, aki benyelte 1.5 havi fizum ,de maximum elverném és lenne utána 3 évem gondolkodni a sitten milyen ügyes vagyok.Hozzáteszem bejelentve nem voltam de van elég tanú arra amiket elmondtam és senki nem is akar foglalkozni ezzel.Pedig van 1-2 törvénytelen a leírtakba.(Tippre:Adócsalás,csalás,lopás,sikkasztás,fenyegetés,jogaim korlátozása,magánokirathamisítás) .Semmi esetre se törvényes náluk semmi.Van ötlet mit tehetnék? Előre is köszönöm!
1. Ha szabíra mész akkor kérheted a a szabi elötti napra a munkabéred kifizetését.Ezzel semmi gond nincs.
2.hogy mondott fel, ?telefonon? vagy írásban?
3.a bért max. 10-éig meg kellett volna kapnod.Nem később.
4. ha nem kapod akkor csak a munkaügyi bíróság marad.
Kedves Kovács_Béla_Sándor Úr.
Úgy tűnik, hogy vagy nem írtam le elég részletesen, vagy túl sok mindent írtam, mert elveszett a lényeg!
1- nem kekeckedtem, hanem szépen kértem, hogy egy nappal hamarabb kaphassam meg, mint péntek.
2- nagyon jól tudom, hogy próbaidő alatt akár én akár ők felmondhatnak, nem ez volt a kérdés! Ő mondott fel első körben, majd telefonon én, így minek mentem volna be, amikor azt mondta h nem kell? természetesen ezt is kérdeztem, hogy kell-e még bemennem.
3- akár hogy is nézem, 10.-ig így is úgy is ki kellene fizetniük a béremet. de csak 30 ezret akartak adni. És 11.én is, ha hétfőn kapom meg. teljesen mindegy.
4- engem csak a szerződésem érdekel, ami ugye nincs, plusz hogy a fizetésemet hogyan tudom megkapi tőlük...
Egyébként ma azt mondták, hogy holnap mindent elintézünk, a papírokat és a pénzt is.
A próbaidő alatt nem kell felmondani, indoklás nélkül meg lehet szüntetni a munkaviszonyt. A "munkaköri jogkörnek" nemigen van értelme, a megszüntető nyilatkozat viszont érvényes lehet úgyis, ha azt nem a szerződésben a munkáltatói jogok gyakorlójaként megjelölt személy írja alá.
Kedves Fórumozók!
Az lenne a kérdésem, hogy a próbaidő alatti felmondás érvényes-e, ha nem ugyanaz írta alá aki a munkaszerződést. A munkaszerződésben meg van jelölve a munkaköri jogkör gyakorlója. szerepel rajta egy aláírás. A felmondáson is szerepel egy aláírás, mely alatt az van, hogy a munkaköri jogkör gyakorlója. De a két aláírás nem egyezik. érvényes így a dolog?
Köszönöm a választ előre is.
Ezért kár volt ilyen sokat írni. A próbaidő alatt bármelyik fél indoklás nélkül megszüntetheti a munkaviszonyt. (Te egyébként okot adtál a rendkívüli felmondásra is - nem jelentkeztél munkára.) Mivel nem tudod bizonyítani a tényleges bért, csak a szerződés szerintit követelheted - de ha a munkáltató él a rendkívüli felmondás lehetőségével (még határidőn belül van), akkor arra is keresztet vethetsz.
(Mellesleg aki próbaidő alatt azon kekeckedik, hogy mikor kell fizetni a bért, ha a bérfizetés napja hétvégére esik... Nos, az sikeres ember nem lehet.)
Tisztelt cím!
Szeretném kérdezni, hogy mire hogyan van esélyem, ebben az esetben:
Felvételt nyertem egy céghez, ahol 3 hónap próbaidő van. A második hónap végén,(fizetés előtt 07.07) csütörtökre kértem a fizetésemet, mert péntekre szabadságot vettem ki. (vasárnapra esett 10.-e)Lényeg, hogy kétszer írásban, egyszer személyesen kértem a tulajdonostól, hogy csütörtökre legyen szíves kifizetni a pénzt. Nem reagált semmire, gyakorlatilag üvegnek nézett. Majd megkértem a közvetlen főnökömet, hogy legyen szíves felvenni , amennyiben pénteken kiadják a bért, és én bemegyek érte. Ha nem teszi, akkor elfelejtik. Pénteken szólt is, hogy mehetek be, megjött a fizetés. Majd 2 perc múlva sms-ben írta, hogy csak 30ezret tud adni, a többit utalják. Írtam neki, hogy szükségem lenne a teljes fizetésemre. Erre ő visszaválaszolt, hogy beszéljek tulajdonossal. Írtam neki, hogy már háromszor próbáltam beszélni vele, egyszer sem hallgatott meg. És hogy ő a közvetlen főnököm. Legalább a szerződés szerinti béremet adják oda, és a többit majd akkor hétfőn. (természetesen minimálbérre vagyok-voltam bejelentve, a többit zsebbe)Erre visszaválaszolta, hogy ez náluk nem így működik, és mikor visszajött kedden szabadságról, beszélünk a további sorsomról, munkámról a cégben. Gyakorlatilag kirúgott. Erre felhívtam, és kérdeztem tőle, hogy akkor be sem kell mennem? Mondta h nem. Mondtam h ok, akkor felmondok. Majd később visszahallottam, hogy a cégnél azt terjeszti fizetésemelést akartam, és ezért rúgott ki...de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy elkértem a párom egyik ismerősének a bankszámlaszámát, hogy oda utaljanak. Elküldtem nekik, majd azt a választ kaptam, hogy ok, kedden intézzük, és majd szólnak, hogy mikor mehetek be a papírjaimat aláírni. Csütörtökön kérdeztem sms-ben a volt főnökömet, hogy mit tud a fizetésemről, meg a papírokról, mert egyikről sincs semmi információm, nem válaszolt. Pénteken újra megkérdeztem, megint csak nem válaszolt, majd este 6-kor felhívtam, és mondta, hogy ne haragudjak, pedig ő szolt a pénzügyesnek, de az nem végezte el a munkát, az ő hibája. De a papírjaim készen vannak, aláírhatom, a fizetésemet meg azért nem utalták, mert milyen jogcímen? Nem az én bankszámlám, de ha adok meghatalmazást akkor küldik, de ha amúgy is bemegyek, akkor majd kp-ban megkapom. Mondtam neki, hogy semmi baj, akkor hétfőn bemegyek és elintézzük. Erre ő, hogy ne, mert még beszélnie kell a pénzügyessel. Ma hétfő van, és olyan 1 körül be akarok menni. De mit csináljak, ha nem akarják kifizetni a béremet?
Egy hónap és 6 nap amivel el kell számolniuk.(Kis kiegészítés: A munkáltatóm tudta hogy nincs bankszámlám, megegyeztünk, hogy készpénzben kapom meg a béremet. Nincs szerződésem, 2 hónap után, többszöri kérésre végre aláírattak velem egy szerződést, de az adatok miatt ami abban foglaltatott rossz, tehát gyakorlatilag még a mai napig nincs szerződésem. Jelenléti ívet csak hónap végén iratnak alá, egyben, így a hat napról nincs semmi. Csak az előző hónapról. A kezemben csak az előző havi bérjegyzékem van, és a nyilatkozat, hogy az adóelőleget hogy szeretném, illetve a belépőkártyám. Ennyivel tudom igazolni, hogy ott dolgoztam.)
Milyen lehetőségeim vannak, ha a mai napon nem kapom meg a fizetésemet, vagy csak a töredékét akarják oda adni?
Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02