Peren kívül megegyeztek - továbbra sem fizet


ildikó31 # 2005.01.03. 11:53

Kedves Fred!

Hát ez egy nagyon nehéz, fogós, ravasz kérdés!
Mi van abban az esetben ha a jogosult nem akarja érvényesíteni a bíróság által megítélt igényét?? Jó kérdés! Csak ő érvényesítheti. Esetleg engedményezheti rád, te meg kéred a végrehajtást. Nem értem miért nem akarja, akkor miért ment a bíróságra??
Ha a cég el akar tűnni, el is fog.


ildiko31

Fred # 2004.12.29. 13:51

Úgymond "közbe derültek ki a dolgok"...

Azt én magam sem értem, hogy miért nem mer visszamenni: nem árulja el, csak annyit, hogy attól fél, hogy ha végrehajtást kér, akkor biztosan nem kapja meg a pénzét, mert a volt munkáltató "eltűnne".

Igazából valami olyan érvre lenne szükségem, amivel rá tudom venni, hogy kérjen végrehajtást, és nem fog eltűnni a pénze. De ilyet nem tudok. Te?

ildikó31 # 2004.12.20. 14:27

Kedves Fred! Nem értem a barátodat! Ha úgy gondolja, hogy a kisvárosban mindenki a munkáltató zsebébe van, akkor miért fogadta meg először is a kisvárosi ügyvédet, miért nem vidékit fogadott. Ha pedig az ügyvéd segítségével a bíróság előtt kötött egy számára jó egyezséget, akkor most miért fél visszamenni hozzá?

A bíróság által jóváhagyott egyezségnek ugyanaz a hatálya, mint a bírói ítéletnek; Tehát ha a volt munkáltató nem fizet, akkor végrehajtás lehet kérni!


ildiko31

Fred # 2004.12.20. 11:50

Sziasztok,
Barátom idén februárban perben megegyezett volt munkáltatójával (akit munkaviszony jogellenes felmondása, plusz elmaradt bér miatt perelt be), hogy az elmaradt egyévi bérét hathavi egyenlő részekben magkapja.

A munkáltató összevissza fizetget, még a felével lóg, pedig aug-ig ki kellett volna fizetnie az egészet.

Barátom nem mer bíróságra visszamenni, (mert attól fél, hogy akkor keresztet vethet a pénzére) nem igazán tudja, hogy pontosan akkor most mi vár rá, illetve, hogy mit tehet ebben a helyzetben.
A régi ügyvédének nem mer szólni, mert ez egy kis város és szerinte a munkáltató zsebében van itt mindenki.

Szóval, mit tegyen?

Várom segítségeteket...