szerződés módosítás - sos


csufi99 # 2005.01.07. 22:29

Rég jártam erre, azóta mi történhetett? Remélhetőleg írásban adtak ajánlatot, s az alapján okos döntést tudtál hozni.

ffvm # 2004.12.29. 19:19

A munkáltatóm Outsourcing-ot azaz munkaerő kihelyezés szeretne véghezvinni. A kihelyezettek közé - valószínűleg - én is be kerülök pedig nem szeretném. Ha jól gondolom, sem a munkahelyszín, sem a tevékenységi kör, sem a munkabér nem fog változni, sőt azt ígérik hogy az új cég munkajogi jogutód is lesz. Jelenlegi szerződésemmel több mint 20 havi végkielégítésre lennék jogosult ha elküldenének a cégtől. Azt ígérik, hogy ezt a másik cégnél is megkapom ha elküldenek. Igaz lehet ez? Bevállalja egy cég ezt a rizikót? Mit lehet tenni? Nem szeretnék másik cégnél dolgozni, inkább fizessenek ki. Mit tegyek/tehetek?

Karika # 2004.12.29. 17:23

otppp!

A kérdésed fajsúlyosabb annál, hogy megfelelő információk nélkül állást lehessen foglalni. Azt kellene ismerni, hogy a munkaköröd milyen mértékben változott. Ugyanis ez dönti el, hogy jogod van-e visszautasítani a felajánlott új munkakört. A munkáltatói jogkört gyakorló személye a kérdést nem befolyásolja.

csufi99 # 2004.12.28. 19:39

Én pedig úgy gondolom, saját maga semiképp ne mondjon fel. Nem kell elfogadni a felajánlott munkát, s mondjon fel szabályosan a munkáltató, majd kiderül szabályos-e a felmondás.
Remélem jól értem, semmilyen papírt nem írtál még alá, hát ne is tedd! Azzal csak rosszabbul járhatsz, várj csak türelemmel, ajánlják fel szabályosan az új munkát, mérleglesz, s döntesz, ha nem akarod, nem fogadod el, ettől még a munkáltatónak kell felmondani, nem neked! Ha ő küld el, milyen alapon követelné vissza a tanumányok költségét. a felmondasz, fizethetsz...

marcsi48 # 2004.12.28. 14:46

Amennyiben a lakhely és a munkahely között az utazási idő naponta a 1,5 órát meghaladja nem köteles aláírni a szerződés modosítást, illetve ha akár a munkakörben vagy munkabérben kedvezőtlen változás áll be. Ellenkező esetben pedig csak az e lehetőség áll fenn hogy Ön mond fel.

otppp # 2004.12.26. 18:14

Mukáltatómnál szervezeti változás történik 2005. január 1-jétől, amely a következőkből áll: eddig a cég Budapestenen 4 régióra tagolódott, minden régiónak volt saját központja külön munkáltatói jogkör gyakorló személy vezetésével. Ezeket a régiókat januártól összevonják, egy új munkáltatói jogkört gyakorló személy alá, a dolgozók körülbelül harmada végzi majd ugyanazon feladatok ellátását. Én azon "szerencsések" közé tartozom, akiket a vezetés kiválasztott arra, hogy ebben az új szervezetben tevékenykedjen. Én azonban nem kívánom ezt. Azt szeretném megtudni, ha eddig a munkaszerződésemben a munkavégzés helyeként a Dél-pesti Régió (IX., X., XVIII., XIX., XX., XXI., XXIII. kerület) volt feltüntetve az új szervezetben pedig a munkavégzés tényleges helye V. kerületben lenne, mi történik akkor, ha nem írom alá a szerződésem módosítást. Köteles-e a munkáltató felmondani nekem? Leendő munkáltatóm miután tudtára adtam, hogy nem kívánok ilyen körülmények között a cégnél maradni, úgy nyilatkozott, hogy most már nincs mit tenni, az ő állományába tartozom (?!) és januárban mondjak fel. A gondom az, hogy tanulmányi szerződésem van a céggel, tehát a képzésem költségeit vissza kellene fizetnem, ha én mondok fel. Válaszukat előre is köszönöm.