táppénz ha a 3 hónap lejár...


sunom # 2004.12.30. 21:42

Szakbarbárnak: 2005.01.13.-án jár le a passzív táppénz és van akkora összeg (legalábbis a számomra), hogy variáljak miatta. Egyébként ha kis szerencsém lesz az ideggonzói kezelésem miatt további 3 hónapig kaphatnám az OEP-től a táppénzt, ezt a tegnapi nap folyamán "nyomoztam" ki. De ha van más kiút a helyzetből szívesen veszem az ötleted! köszi: Miklós

Szakbarbár # 2004.12.29. 09:54

Talán tudok segíteni egy ötlettel. Mikor járt le a passzív táppénz és van-e akkora összeg, hogy érdemes érte variálni egy kicsit?

sunom # 2004.12.28. 20:04

csufi 99-nek köszi a gyors válaszát! Miki

csufi99 # 2004.12.28. 19:32

Sajnálom, ami veled történt.
Jelneleg nem kapsz ellátást semmit, ez nem jelenti azt, hogy nem vagy jogosult egészségügyi ellátásra, ha nincs semmi ellátásod, akkor a biztosított hozzátratozód jogán vagy az, ha egyedül élnél, lehet kérni a polgármesteri hivatalban egészségügyi ellátásra jogosító igazolványt, bár nem hinném, hogy erre szükséged lenne. Dolgozó, nyugdíjas, szóval bármely módon biztosított hozzátartozód jogán eü. ellátásra jogosult vagy egész biztos.
Talán annak is érdemes utánajárni, semmilyen ellátást nem kaphatsz, mint munkanélküli? Még segélyt sem? Nem felemelő, de pénz, aktív korúak rendszeres szociális segélye a pontos neve.

sunom # 2004.12.28. 16:03

Üdvözlöm a válasz- és segítség adóit!
Végkielégítéssel, felm. idővel kellett elhagynom a munkahelyemet. A munkaviszony időpontjának végeztével un. passzív betegállományba kerültem, ideggondozói kezeléssel. A munkáltató megküldte a kezelőorvosnak azt, hogy az "Õ" részükről meddig tarthatnak táppénzen. Ennél a cégnél 7 évet dolgoztam, előzőleg is folyamatos bejelentett munkahelyeim voltak, sőt 25 éves munkaviszony van a hátam mögött. Hogy van az, hogy 25 évig vonták tőlem a különböző eü járulékokat, és most csak egyszerre nem "jár" semmi ha kezelésre szorulok , és jövedelmem sincs?
Előre is köszönöm a válasz(oka)t!
Miklós