Végkielégítés munkaközvetítőtől


holeju # 2004.12.29. 21:07

Szakbarbár!
Köszönöm a gyors választ, megnéztem a munkaszerződésemet, nincs benne, hogy járna étkezési hozzájárulás. Tehát ezek szerint nem jár.
Nem úgy történt, hogy hárman megállapodtunk, hanem a banktól kaptam új munkaszerződést januári dátummal, a régi munkáltató viszont még nem íratott velem alá semmilyen papírt.
Ahogy írtad, valószínű, hogy közös megegyezés lesz benne.
Köszönöm mégegyszer
holeju

Szakbarbár # 2004.12.29. 20:37

Étkezési hozzájárulást adni nem kötelező ha munkaszerződésben vagy kollektív szerződésben nincs benne.

Az, hogy a bank alkalmaz ezentúl, nekem nem úgy hangzik, mintha a mostani munkáltató meg akarná szüntetni a munkaviszonyodat, márpedig végkielégítés ilyenkor jár. Nem úgy történt, hogy hárman megállapodtatok abban, hogy januártól hogy lesz? Mert akkor ez egy klasszikus közös megegyezés, ahol nincs felmondási idő és végkielégítés.

holeju # 2004.12.29. 19:26

Sziasztok!
Szeretném tudni, hogy milyen jogaim vannak a munkaközvetítő céggel szemben. 2000 óta vagyok egy munkaközvetítő cégnél alkalmazásban és ezalatt az idő alatt folyamatosan egy pénzintézethez voltam kiközvetítve. 2005.januártól a pénzintézet átvesz főállásba, és nem tudom, hogy ilyen esetben a munkaközvetítő milyen indoklással szüntetheti meg a munkaviszonyomat, illetve jár- e ilyen esetben végkielégítés. Azt is szeretném tudni, hogy az elmúlt 4 év alatt elmaradt étkezési hozzájárulás utólag perelhető-e, vagy egyáltalán járt-e.
Köszönettel:
holeju