Tanulmányi szerződés felmondás - lehet így?


Kovács_Béla_Sándor # 2013.10.22. 18:12

Valószínűleg jogellenes a felmondás. (Bár: a tanulmányi szerződést a fél azonnali hatállyal felmondhatja, ha körülményeiben olyan lényeges változás következett be, amely a kötelezettség teljesítését lehetetlenné tenné, vagy az aránytalan sérelemmel járna.) Választhatsz, hogy teljesítést követelsz, vagy úgy tekinted, hogy fel vagy mentve a szerződéses kötelezettséged alól.

A másik kettő nem jogi kérdés.

AlterEgg # 2013.10.22. 16:37

Tisztelt jogban jártasabb Honfitársaim!

A következő problémámmal kapcsolatban szeretnék állásfoglalást/útmutatást kérni.

Tanulmányi szerződés köt a munkáltatómhoz. Az aláírt szerződés szerint vállalták, hogy a 7 szemeszteremet fizetik, amennyiben a tanulmányaim után ugyanennyi félévet eltöltök a cégnél.

E hónap 15-én kelt, de 16-án a titkárnővel leküldtek a munkáltatómnál lévő tartózkodási helyemre egy lezárt borítékot, amelynek a tartalma csak annyi volt, hogy október 15-e napjával a tanulmányi szerződésem felmondják (rendes felmondás). Se indok, se egyéb. Probléma nincs velem, soha nem is volt. Tanulmányaimat az előírtak szerint végzem (4. szemeszter).

Mit tehetek ilyenkor?
Már ezt a félévemet sem fizetik, ami elég kellemetlenül érint. Arról nem is beszélve, hogy ha a cég nem vállalta volna át a tandíjam, akkor nem járnék főiskolára.

Megtehetik?
Forduljak ügyvédhez?
Ügyvédhez fordulás után kirúghatnak?

Hálás lennék mindennemű információért.

Köszönöm.