Hasonló munkakör munkaszerződésben


ObudaFan # 2014.09.21. 13:03

Ha nem versenytársa a leendő munkáltatód a korábbinak, akkor talán nem lehet probléma, de pontosan kellene ismerni a munkaszerződést, és az összes körülményt. A legjobb lenne a munkáltatódtól írásos engedélyt kérni, ha ez nem megy, akkor a munkaszerződéssel együtt keress fel ügyvédet.

kokimy # 2014.09.21. 10:24

Valakinek valami ötlete?

kokimy # 2014.09.20. 08:03

A munkáltató ezenkívül még a vezető állású munkavállaló munkaviszonyának a megszűnése után is - ilyen tartalmú megállapodásban - előírhatja, hogy nem létesíthet ilyen vagy hasonló munkakörben munkaviszonyt, munkavégzésre irányuló jogviszonyt, vagyis nem teremthet a munkavállaló versenyhelyzetet a volt munkáltatójának.

Közben még ezt találtam. tehát én nem leszek konkurenciája sem, esetleg ügyfele. Szóval így jól értem, hogy ez nem minősül hasonló munkakörnek?

kokimy # 2014.09.20. 07:20

Illetve esetleg privátban tudsz segíteni? Akkor átküldöm a konkrét szerződést is akár.

kokimy # 2014.09.20. 07:20

Konkurenciának nem mondanám, az új munkáltatót, esetlegesen ügyfele időnként a jelenlegi munkáltatóm a jövőbelinek. Azaz pl Ő ad el neki villanymotorokat.
Ismereteket elsajátítottam, de teljesen más a kettő. A jelenlegi előállítja, a jövőbeni csak használja. Nem mondom, hogy a jelenleginél megszerzett néhány 'fogás' nem lesz segítségemre a jövőbelinél, de más terület. Ott nem ugyanaz az lesz a tevékenységem, hanem más. De azt nem zárhatja ki, hogy x évig ilyen gépek közelébe sem mehetek, vagy igen? Mivel villamos mérnök vagyok, nem mehetek el virágot árulni x évig. Vagy amit előtte csináltam 10 évig máshol ami az új munkahely lenne, majd elmentem hozzá 1 évre, majd megint visszamennék a régi munkahelyre, akkor Ő ezt kizárja/hatja..?

ObudaFan # 2014.09.20. 07:03

Az ilyen rendelkezés célja az, hogy tisztességtelenül ne használd fel a munkáltatódnál elsajátított ismereteket, esetleg üzleti titkokat az új munkahelyen, ami a konkurenciája a jelenlegi munkáltatódnak. Itt kérdésként az merül fel, hogy lehet-e elvileg olyan speciális szakismeret, amit megszereztél a jelenlegi munkáltatódnál, ezt felhasználod-e a következő munkáltatónál és hogy a munkaszerződés szerint kapsz-e azért valamilyen térítést, hogy nem helyezkedsz el ilyen helyen.

kokimy # 2014.09.20. 06:27

Sziasztok!

A munkaszerződésemben az áll, hogy x évig nem helyezkedhetek el hasonló munkakörben, csak a munkáltató írásos hozzájárulásával. De valószínű, hogy találtam más munkát, jobbat, és ott szeretnék elhelyezkedni.
Konkrét szakmát nem írok, nehogy idő előtt kiderüljön, ezért egy hasonlatot a jelenlegi és az új munkám között.
Mostani munkám:
Villanymotor tervező, ahol én tervezem a motorokat, legyártom, ha hiba van megjavítom. (nem mérnöki munka)
Az új munkám:
Villamos mérnök, ahol villanymotorokkal is találkozhatok, de sok egyéb más feladatom is lenne.

Szóval ez hasonló munkakör lehet? Esetleg ha valaki segítene, megköszönném, akár privátban át is küldeném a munkaszerződés ezen részét.

Köszönöm!!!