ideiglenes munka - bosszú?


buddhacece # 2014.11.04. 12:38

Tisztelt Immaculata
Köszönöm válaszát!
De azt is tudni szerettem volna,hogy elég-e a munkavállalót szóban utasítani,és a későbbiekben köteles leszek-e(szerződésmódosítással)elvállalni a plusz munkát?
Egyébként érzésem szerint már alapjaiban sérelmet okoz az ideiglenes munka,hiszen az eredeti munkám mellett ugyanazért a bérért csinálom!??

Immaculata (törölt felhasználó) # 2014.10.31. 09:00

A munkáltató jogosult arra, hogy a munkavállalót átmenetileg eltérő munkakörben foglalkoztassa.

A munkaszerződéstől eltérő foglalkoztatás időtartama a 44 munkanapot nem haladhatja meg egy naptári évben.

A munkáltató oldaláról ez a jogosultság megköveteli a rendeltetésszerű joggyakorlást, azaz az áthelyezéssel nem okozhat a munkavállalónak aránytalan sérelmet, illetve nem gyakorolhatja azért, hogy a dolgozó véleménynyilvánítását akadályozza, illetve érdekeit korlátozza.

buddhacece # 2014.10.30. 19:56

Tisztelt Jogászok!
15 éve dolgozom a jelenlegi munkahelyemen operátori beosztásban.Tapasztalatom és szakmai tudásom miatt 5 éve beugrósként(helyettesítő)alkalmaznak(a szerződésem nem változott),ami az előző beosztásomhoz képest megerőltetőbb munkarenddel és nagyobb felelősséggel jár,hiszen mindenkit én helyettesítek-beleértve a közvetlen vezetőimet is.
Miután béremelést kértem a főnököm szóban közölte,hogy ideiglenesen másik területre helyez,betanulásra-természetesen a régi munkám mellett.
A kérdésem az lenne:megteheti-e ezt a főnököm ebben a formában,és meddig kell a másik területen dolgoznom?
Valamint,ha mégis hivatalosan is rám akarja erőltetni a másik munkát el kell-e vállalnom?
Kszönöm!