kereskedelem - pihenő nap, túlóra, jelenléti ív


MACSKAJANCSI # 2014.12.27. 13:15

a támogatással kapcsolatban a munkaügyi központban adhatnak felvilágosítást, de ebben az esetben nyilvánvaló, hogy a munkáltató szegi meg a vállalt kötelezettségeit a törvényellenes és szerződésellenes foglalkoztatással, ami az elszámolatlan túlórák miatt valósul meg.
ehhez nem szabad asszisztálni azzal, hogy hamis munkaidő adatokat tartalmazó jelenléti ívet írsz alá.
kisváros, nagyon nehéz munkatalálási és elhelyezkedési helyzetek, de kell mégis kell egy határt szabni.
egyáltalán nem fizeti ki (tehát zsebből sem) a ledolgozott munkaidő egy részét, vagyis ezen időszakban INGYEN dolgozol.

MACSKAJANCSI # 2014.12.27. 13:11

Kedves virág1205!

Teljesen nyilvánvaló, hogy a kizsákmányolás modern változatát műveli ez a munkáltató.

Én a helyedben minél hamarabb lepattannék innen, főként, hogy a jelenléti ívet hamis adatokkal írod alá.

Előbb-utóbb úgyis totálisan eleged lesz, kár a tűrőképességed végső határát megvárnod.

A támogatással kapcsolatban a körülményeket, ha elmondod, biztosan megfelelő megoldást fognak javasolni.

bemásolva egy cikk részét:
"A munkáltatók szinte minden esetben próbaidővel veszik fel új alkalmazottaikat. A próbaidő lényege, hogy annak tartama alatt bármelyik fél, indokolás nélkül és azonnali hatállyal megszüntetheti a munkaviszonyt, ha az mégsem felel meg várakozásainak. Ez a fajta rugalmasság a munkavállalót is megilleti. A próbaidő alatt tehát a munkaviszony megszüntetéséhez csak egy írásba foglalt nyilatkozatot kell tennie a munkáltató felé, amelyben kijelenti, hogy a próbaidőre hivatkozással munkaviszonyát azonnali hatállyal megszünteti. Ezt az „angolos távozást” lehetővé tévő eszközt azonban csak szigorúan a próbaidő alatt lehet alkalmazni, amely legfeljebb 3 hónap – kollektív szerződés rendelkezése alapján 6 hónap – lehet."

Krisztina1970 # 2014.12.27. 07:05

Én is ebbe a dologba belefutottam .4 orás bejelentés napi 10-12 óra munkával ,szabadság nem volt ,se táppénz,se semmi. havonta új szerződésekkel. Egyszer a lánykori nevemmel egyszer a férjem után használt nevemmel jelentettek be. több munkáltató nevével de ugyanazokkal a főnökökkel. Elmentem a jogi segélynyújtó szolgálathoz hol ingyenes ügyvéd biztosítottak aki segített egy ütős per anyagot összeállítani a munkaadómellen., és jogilag képvisel is....Ne hagyd magad

efi99 # 2014.12.26. 18:19

"A szerződés aláírása előtt hangoztatta, hogy nála minden a törvényes előírás szerint történik."
Alul az apróbetűs részben az nem volt ott, hogy: a törvény én vagyok?
Én azonnal felnyomnám az ilyet.

virág1205 # 2014.12.20. 17:06

Tisztelt Fórumozók!

Az alábbi témában szeretném a segítségetek kérni.
Két hónapja dolgozom egy vállalkozónál, akihez kiközvetítés által kerültem. A szerződés aláírása előtt hangoztatta, hogy nála minden a törvényes előírás szerint történik. Ezzel szemben az alábbiakkal szembesültem:
Két hónapja nincs pihenő nap. (októberben-novemberben csak a vasárnapokat kaptam meg, most decemberben az ünnepi nyitva tartás miatt még a vasárnapokat sem) A jelenléti ívet folyamatosan átírja (és természetesen aláíratja), ahol papíron szerepel a pihenő nap. Hab a tortán, hogy kiadott 4 nap szabadságot is (azt is csak papíron)
Túlórára kötelez, hol reggel kell két órával a nyitás előtt menni, hol pedig zárás után maradok 2-3 órát.
Természetesen semmit nem fizet ki.
Tudom, nem kellene aláírni a jelenléti ívet, de sajnos egy kis városban dolgozom ahol nincs munkalehetőség.
Kérdésem a következő: Mit tudok tenni? Hogyan tudom, rávenni a vállalkozót, hogy megadja a ledolgozott pihenőnapra,túlórára és szabadságra járó bért?
Lesz-e valami következménye, hogyha felmondok, mivel a vállalkozó támogatást kap. Ezt többször is hangoztatta, hogy csak addig alkalmaz amíg jár utánam a támogatás.
Válaszokat előre is köszönöm!