Fórum öröklés és családjog régebbi elöl     új hozzászólás


Válás, vagyonmegosztás

ObudaFan # e-mail 2014.09.18. 11:42

Ha gondolod, írj egy e-mailt. De azért egy hét éve folyó ügyben akárhová is fordulsz, azért idejében fordulj.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

krekka # e-mail 2014.09.18. 08:52

Köszönöm de az ügyről igazán nincs mit kérdeznem,mivel ez egy 7 éve húzódó procedúra,amiben eddig én voltam a felperes,mivel eddig érdemlegesen semmi nem történt ezért szeretnék jogi képviseletet kérni,hogy rendhagyó mód e ez itt!? Sajnos nem tudom,viszont azt sem szeretném,hogy a legelső ügyvédi irodába besétáljak,terméseztessen ha nincs más lehetőség,kénytelen leszek!

ObudaFan # e-mail 2014.09.17. 22:30

És szeretnél valamit kérdezni az ügyről, vagy erre az általában bizalminak tekintett feladatra ilyen rendhagyó módon keresel valakit?

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

krekka # e-mail 2014.09.17. 18:58

Kózponti Kerületi Bíróság! Markó utca 25.

ObudaFan # e-mail 2014.09.17. 16:12
ObudaFan # e-mail 2014.09.17. 16:11

tiduj17

Lehet az jobb is, mint 2/3, 1/3, de a pontos összeget senki nem fogja megmondani, különösen amíg az ingatlan jelenlegi értéke sem ismert. Az meg nem lesz ismert addig, amíg ki nem lesz rendelve a perben a szakértő.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

krekka # e-mail 2014.09.17. 14:06

2014. Október 28.-n való tárgyalásra, mint: házasság felbontása, gyermek láthatás illetve kózós vagyon megosztása, perben mint alperes keresek jogi kèpviseletet!

tiduj17 # e-mail 2014.09.17. 13:11

Köszönöm! És esetleg lehet esélyem jobb helyzetre?? Vagy inkább, hagyjam! Mert ugye a válóper már be van adva, okt 15-én lesz a válóper!

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2014.09.17. 11:57

Ez sem a távgyógyítás kategóriája. Ha a jövedelmi, vagyoni helyzeted nem engedi, hogy ügyvédet bízz meg, a kormányhivatal igazságügyi szolgálatától kérhetsz támogatást pártfogó ügyvéd igénybe vételéhez.

www.kbs-ugyved.hu

tiduj17 # e-mail 2014.09.17. 10:18

Kedves Fórumozók!
A történetem! 2000-ben fő sulin ismerkedtem meg a párommal. Mivel szüleim halála után én egyedül laktam elég hamar össze is költöztünk! 2005-ben ő másik városban kapott állást, és én fogtam, és eladtam a tehermentes családi házamat, és eljöttem utána. AZ új városban vettünk egy házat. Abból a pénzből, amit én kaptam a családi ház után 10,5M plusz volt még 2M ft. Az új ház vételára 12M Ft volt. Párom vett fel 4,5 M ft-ot a teljes felújításra, amibe én adóstárs vagyok! Így a tulajdonosi arány nekem 2/3. neki 1/3! Közbe még a diákhitel, és más rendezésére felvettünk 2008-ban 6M ft CHF hitelt, ahol kézfizető kezes vagyok!
2009-ben összeházasodtunk. 2011-ben megszületett a kisfiúnk! Majd 2013 januárjában kiderült, hogy összeszűrte a levet a kolléganőjével! Akkor kapott 2 hét gondolkodási időt, h döntse, el mit akar. Nem tudott dönteni, én elküldtem! Elköltözött. Két nap múlva hazajött, h minket választ! Majd jött 9 hónapnyi hazudozás, becsapás stb! Majd pont egy éve végleg elküldtem, elköltözött, és azóta együtt vannak a nővel, én egyedül a gyerekkel. Ő már be is adta a válópert!
Mivel nekem semmi anyagi, szülői hátterem nincs, én nem tudom őt kifizetni. Ő 5M ft-ot akar adni, plusz a gyerektartást! Érdeklődnék, h van-e esélyem ennél jobb helyzetre, mert egyedül 5M Ft-ból nem tudok venni semmit, az meg hogy egyedül vegyek fel hitelt, gyerekkel az oldalamon az nagyon nehéz lenne!
Előre is köszönöm a segítségeket!!!

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2014.08.13. 13:34

Bármit. Ha egyáltalán.
(Fan)

www.kbs-ugyved.hu

lilla3 # e-mail 2014.08.13. 10:24

Köszönöm Obuda Fun. Még annyit kérdeznék, hogy a visszaköltözési szándékom bizonyítására Facebookos levelezést el fogad e a bíróság?

ObudaFan # e-mail 2014.08.12. 23:29

lilla3

Attól, hogy különvagyon, még jár. Itt probléma inkább az lehet esetleg, hogy a bíróság nem látja-e úgy majd, hogy önként, a visszaköltözés szándéka nélkül elmentél.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

lilla3 # e-mail 2014.08.12. 22:01

Tisztelt Fórumozók!

Kérdésem az lenne, hogy lakáshasználati jog ellenértékére jogosult vagyok e abban az esetben, ha a házasság alatt kötöttünk házassági szerződést, amelyben azt fektettünk le, hogy a lakás amiben éltünk az ex nejem külön vagyona. Helyzetem jobb megismerése érdekében bemásolom az előző kérdéseim, amire már sok hasznos választ kaptam.

Tisztelt Fórumozók!
2001-ben kötöttem házasságot a még feleségemmel. 2013 januárjába egy parázs családi veszekedés hevében átköltöztem az édesanyámhoz. Egy pár nap után vissza szerettem volna menni, rendezni a helyzetet de akkor már a feleségem nem engedett. 2 hónap után lett egy új kapcsolata nyíltan és közölte, hogy válni akar. A bontó pert a mai napig egyikünk se adta be de én most már szeretném. Az ő tulajdonában lévő lakásba éltünk az ő első házasságából született három gyermekével. A lakás rezsijét csak házasságunk első éveiben fizettük közösen, utána az ő szülei segítségképp a három unokájuk miatt. Házasságunk kb. első 8 évében voltam bejelentve a lakásba utána a szülei felszólítására a családi béke miatt kijelentkeztem. Ekkor született egy házassági szerződés is amiben gyakorlatilag az van foglalva, hogy minden az övé. A 14 év alatt a szüleitől folyamatosan kaptunk segítséget havi rendszerességgel nagyobb összegű élelmiszer vásárlások, a gyerekek plusz költséggel járó táborozások, tanulmányaik finanszírozása stb. Az én részemről a 14 éves fizetésemen kívül édesanyám lakásának eladásából befolyt 15 millió forint felét, 7 millió forintot havi 160 ezer forint formájában megkaptam, valamint kerek egy millió Ft-os örökségét is, amit az utolsó fillérig átutalt a számlámra, valamint egy, az ő lakására felvett 4 millió Ft-os jelzálog hitel, aminek a 80 %-át szintén átadta nekünk. Úgy egyeztünk meg, hogy az akkor 60 ezer forintos részletet úgy törlesztjük, hogy édesanyám 20 ezer Ft-ot, mi pedig 40 ezret fizetünk. Az első hét-nyolc hónapot teljes egészében édesanyám fizette, feleségem szülei is kb. 200 ezer forint törlesztéssel segítettek. Később édesanyám elvesztette az állását, így a részletek tovább nem lettek befizetve, aminek eredményeképpen elárverezték a édesanyám lakását és tavaly októberbe ki is lakoltatták, már ugye velem együtt, azóta egy bérelt lakásban élünk mindketten. Továbbá egy magántartozás aminek a vége a különböző kamatokkal egyebekkel együtt 8(!!) millió Ft környékén van. Erre egy jogerős fizetési meghagyás + végrehajtás van, az én fizetésemnek tiltják a 33 %-át.

csekdisz # e-mail 2014.08.11. 17:41

@ObudaFan: köszönöm a választ

@Kovács_Béla_Sándor: lehet, hogy nem a legjobban fogalmaztam. Úgy értem az érvénytelenítést, hogy szeretnénk a házassági vagyonjogi szerződést megszüntetni/felbontani (a házasságunkat nem :) ).

ObudaFan # e-mail 2014.08.10. 22:24

Ezen túl egyébként van jogi képviselőd is, aki velünk ellentétben még ismeri is az ügyedet.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

ObudaFan # e-mail 2014.08.10. 22:23

meredisz123

Ne haragudj, de a kérdéseid teljesen alkalmatlanok arra, hogy azok alapján rajtad segíteni lehessen. Sajnos ahhoz, hogy tanácsot lehessen adni egy ilyen ügyben az iratok ismerete nélkül, az szükséges, hogy a kérdező legalább nagyjából higgadtan és objektíven le tudja írni a helyzetét. A te kérdésedben ennek a nyomai sem látszanak.

Itt fontos kérdésekben született már ítélet, amelyet te kifogásolsz. De ezekkel kapcsolatban vajon hogyan lehetne segíteni neked, ha a kérdésfeltevésben pusztán a saját álláspontod összefoglalására szorítkozol? Nyilván ha született egy ítélet, akkor annak volt valamilyen indokolása. Ha bármilyen választ vársz, az lenne a minimum, hogy erről tájékoztass.

Kérdezed, hogy nincs-e valakinek ötlete, hogyan juthatnál előbbre. Ez alapján hogy lenne? Hiszen a helyzetedet sem ismerjük.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

Kelvin # e-mail 2014.08.10. 10:35

Azt még érdemes hozzátenni, hogy nem érdemes a volt férjed minden kisded játékának felülni, mint pl.: lefizette az ügyvédedet. A férjed gondolom élvezi, hogy Téged ezekkel fel tud húzni.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2014.08.10. 10:01

Hogy hogy hogyan lépj fel? Fellebbezz, ha még lehet.
De ne hőbörögj, ne háborogj, mert az sose vet jó fényt egy félre, olyan perekben pedig, ahol az ítélet nagyban a bíró méltánylásán múlik, egyenesen önsorsrontás. Ezt, ha jól értem, tapasztalod is a saját bőrödön.

(A szülői felügyeletet valamelyik szülőnek oda kell adni, a bíró nem teheti meg, hogy nem hoz döntést. Ha mind a két fél magának követeli a jogot, akkor nagyon visszás, hogy az egyik fél azért gyalázza a másikat, mert az azt meri kérni, amit ő is. Ez a hozzáállás az empátia hiányára, beszűkült, illetve bizonyos témák tekintetében kóros tudattartalmakra utal. Házassági krízisekben gyakori és érthető az ilyesmi. De kezelni kell.)

www.kbs-ugyved.hu

meredisz123 # e-mail 2014.08.09. 23:14

Higgadtan szeretném kérdezni,hogy hogyan léphetek fel a férjem tetteivel szemben?
Jogi úton.
Nincsenek düh kitöréseim.
Csak nem értem,hogy megpróbálok korrekt lenni.
2ügyvédet fizetek.
És mégsem jutok előbbre.
Megverte a gyereket,a bíró mégis neki ítélte a felügyeleti jogot.
Ellenem nem hozott fel semmit.
A férjem ügyvédje hihetetlen gátlástalan a férjemmel együtt.
Amikor kipakolta a házból a közösen vásárolt értékeket és elmondtam az ügyvédemnek,akkor az kérdezte tőlem,hogy miért nem én tettem meg?!
Hát....ezt mondhatta volna korábban is.
De nem az járt az eszembe,hogy ellopjak bármit is!
Így én jártam pórul.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2014.08.09. 22:47

Azt hittem, kevés szóból is megérted: a te problémád nem jogi természetű.
(És ezt úgy mondom, hogy megértelek, és teljesen átérzem azt a problémát. Csak nagyon nem értek egyet azzal, ahogyan viselkedsz.)

www.kbs-ugyved.hu

Kelvin # e-mail 2014.08.09. 22:47

hogyan kezeled a dühkitöréseket?

meredisz123 # e-mail 2014.08.09. 22:45

a tárgyalás július elején volt egyébként
Olyan csavaros eszű ügyvédek vannak!
És csak ennyit tudtok írni!
Ez elég kevés...:(

meredisz123 # e-mail 2014.08.09. 22:42

Lélekgyógyász?

miért?én jogi tanácsot kértem!
nem nyugtatót?
senkinek semmi ötlete nincs?????

Kelvin # e-mail 2014.08.09. 22:36

Vagy egy levél nyugtató, mert az biztos, hogy a tárgyalás nem ma volt. Le kellene egy kicsit nyugodni.